Fortnite Token: Tim Sweeney szerint átverésről van szó

Az Epic Games vezetője szerint a cégnek semmi köze nincs ehhez a kriptovalutához, ami magát fair módon elindítottnak, közösségvezéreltnek, és a Fortnite rajongói által teremtettnek tekinti…

 

A Fortnite Token december 31-én bukkant fel a Twitteren, majd február 20-án jutott fel a Fantom blockchainre. Hónapokig nem is nagyon volt körülötte figyelem, ám május 29-én az NFT-s megjelölés (mint) és az OpenSea-n való értékesítésre Sweeney már reagált, mégpedig elég tömören: „Ez egy átverés.”, úgyhogy az Epic Gamesnek már igenis van tudomása a hozzájuk nem nagyon köthető kripto/NFT párosról…

Erre aztán a Fortnite Token reagált: „A Fortnite Token nem egy átverő kriptovaluta-projekt. Ez egy tisztességes indítású, a közösség által vezérelt, és a Fortnite rajongói által kriptovaluta-projekt, amely mögött nincs meghatározott tulajdonos vagy cégstruktúra, illetve a jövőjéről döntő vezérigazgató.”, amire nyugodtan mondhatjuk, hogy PR-szagú válasz, ami mögött semmi komolyan is vehető gondolat nincs. Ezért nem csoda, hogy Sweeney gyorsan reagált: szerinte nem így működnek a védjegyek és a szerzői jog, és nem lehet használni a Fortnite elnevezést és a képeit engedély nélkül, hogy egy, hozzá nem köthető terméket hirdessenek vele.

Később kihangsúlyozta, hogy hivatalos Fortnite kriptovaluta nincsen, az ezt hirdető Twitter-fiókok átvernek mindenkit, és az Epic Games ügyvédjei már értesítve lettek. Szerinte szégyenletes, hogy a kriptovalutával kereskedő piacok hagyják, hogy ilyesmi megvalósulhasson. Sweeney (feltehetőleg unalmában) kilenc tweetre is válaszolt az „ez egy átverés” valamilyen reakciójával. Azért nincs ellene a technológiának: szerinte ha új technológia bukkan fel, van, aki jóra, és van, aki rosszra használja, és szerinte rövidlátó lenne egy teljes technológiai területet emiatt betiltani.

Októberben azt mondta, hogy az Epic Games nem fog kriptózni a játékaiban, de az Epic Games Store szeretettel várja azokat a játékokat, amik blockchain technológiát is használnak, de tőlük is elvárják, hogy a releváns törvényeket betartsák, közlik a felhasználási feltételeket, és egy megfelelő korhatár-besorolásért felelős bizottság kiértékelte a játékot. Szóval ő nincs ellene, de az átverés már neki is sok.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu