Diablo Immortal: A Blizzard szerint siker, ám a játékosok mást gondolnak… [VIDEO]

A Blizzard egy héttel a megjelenés után a „franchise története legnagyobb dobásának” nyilvánította ellentmondásos ingyenes játékát, a Diablo Immortalt, míg a játékosok a sok esetben láthatatlan limitációk miatt berzenkednek, amelyek az ingyenes játékot hivatottak ellehetetleníteni.

 

 

Az Activision Blizzard hónap elején adta ki a Diablo Immortalt, ám a játék máris a Metacritic katasztrófájává vált, mivel a felhasználók özönlöttek a weboldalra, hogy hangot adjanak nemtetszésüknek a mikrotranzakciók miatt. A játékl rajongói, akik ingyenesen játszanak a mobilos iterációval, és úgy döntenek, hogy nem vesznek részt az említett mikrotranzakciókban, még inkább frusztráltak lehetnek a rejtett „sapkák” – vagyis bizonyos, az előrejutást, fejlődést ellehetetlenítő limitációk – miatt, amelyek még nehezebbé teszik a játékot.

Habár a Diablo Immortal legismertebb limitjei – pl. hogy nem lehet meghaladni a 60. szintet; egyes Blacksmith frissítések vagy a kötött Paragon szintek – nyilvánosak, nemrég kiderült, hogy van sok rejtett sapka is a játékban.

Amint azt a Forbes kiszúrta, körülbelül hét Diablo Immortal sapka van, amit a YouTuber Echohack a játékon keresztül vett észre, de a játékosok nem értesülnek róluk semmilyen játékbeli figyelmeztetés vagy értesítés révén. A mikrotranzakciók tetejébe, amelyek akár 10 000 dollárba is kerülhetnek, az alapján, hogy egy Twitch streamer mennyit költött a játékban, az ingyenesen játszható játékosok még jobban korlátozva érezhetik magukat ezek miatt a rejtett sapkák miatt.

A Diablo Immortalban a rejtett sapkák többnyire a mellékküldetések és véletlenszerű térképes események által nyújtott jutalmak napi ötös limitje körül összpontosulnak, amelyek egyszerűen leállítják a játékosok zsákmányát, ha elérik a fent említett limitet.

 

 

 

 

Egy Diablo Immortal játékos szerint jelentősen csökken a drop rate, miután hat legendás dropot talál egy nap alatt, míg a Hidden Lair dungeonok néhány szakasz teljesítése után már nem dobnak drágakő jutalmakat, és a drágakő drop rate is sokat csökken, miután egy Diablo Immortal játékos elérte a hat normál drágakövet egy nap alatt. Az Echohack által illusztrált utolsó rejtett Diablo Immortal sapka a Zoltan Kule kincses szobáinak felső határa, ha a játékosok 24 óra alatt ötöt keresnek.

Az olyan játékok, mint a Destiny 2 és a Borderlands 3 is tartalmaznak különböző ritkaságú zsákmányt, de az RNG-t nem manipulálják, mint a Diablo Immortal láthatatlan zárakkal, amelyek megakadályozzák, hogy az ingyenesen játszható játékosok megszerezzék a várt zsákmányt. Tekintettel arra, hogy a Diablo Immortal egy elsősorban mobilos játék, amely új, az Activision Blizzard talán dolgozik azon, hogy feloldja ezeket a korlátozásokat azok számára, akik a free-to-play-t választják, miután a visszhangok miatt ez a Diablo cím az Activision Blizzard legrosszabbra értékelt játéka lett a Metacriticen.

Tekintettel arra, hogy a Diablo Immortalnak PvP elemei is vannak, egyes játékosok azzal vádolják a készítőket, hogy gyakorlatilag fizetős lesz, mivel erős felszereléseket csak mikrotranzakciókkal lehet vásárolni, és ezek a rejtett sapkák nem fognak segíteni az amúgy is küszködő játékosokon.

 

Tartós siker vagy pünkösdi királyság?

 

Mindeközben a Blizzard a Diablo Immortal hivatalos Twitter-fiókján keresztül jelentette be, hogy a „franchise történetének legnagyobb dobása” a játék: a megjelenése óta több mint 10 milliószor telepítették. Ez a részlet, mint sok minden a Diablo Immortalra vonatkozóan, ugyanakkor elég ellentmondásos.

A vállalat a Diablo Immortal sikerét szeretné ünnepelni, miközben azt is marketinggel kívánja érzékeltetni, hogy a játék népszerű és sikeres.

Az összes telepítés kevésbé valószínű, hogy reakciót váltana ki, mint az összes játszott óra vagy az összes költés, azonban nem feltétlenül tükrözi a játék valódi népszerűségét.

 

 

 

 

A Diablo Immortal kritikusai ezt is bizonyítékként fogják felfogni arra, hogy az ingyenesen játszható mobiljáték elriasztja a játékosokat. A Diablo 3 például állítólag összesen több mint 30 millió példányban kelt el, és ez a szám a bővített tartalomnak és a további platformoknak köszönhetően nőtt. A kritikusok azzal érvelnek, hogy a játékosbázis csak csökkenni fog, a játék erősen monetizált kialakítása miatt.

A 10 millió telepítés persze egyértelművé teszi, hogy az új Diablo indulása nagy siker. Ez azonban nem meglepő. Legalább 100 olyan mobilos játékot ismerünk, amelynek 20 millió feletti a telepítése. A Diablo Immortalnak még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy felkerüljön erre a listára – és még hosszabb utat kell megtennie ahhoz, hogy elnyerje a Diablo-rajongók bizalmát, akiket most arról próbálnak meggyőzni, hogy minden hiba és limitáció ellenére ez a franchise eddigi legnagyobb sikere.

Forrás: Forbes

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu