Glen Schofield: a The Callisto Protocol nagyobb lesz a Dead Space-nél!

Mivel ő állt mind a két játék megalkotása mögött, nála jobban senki sem tudhatja ezt…

 

A The Callisto Protocol lényegében a Dead Space szellemi folytatása lesz, hiszen Glen Schofield volt Isaac Clarke mögött, és most egy másik világban igyekszik hasonló sci-fi túlélő horrort teremteni (ami ismét forradalminak ígérkezik; csak ezúttal nem a már nem létező Visceral Gamesnél készül az Electronic Arts alatt, hanem a Kraftonnak a Striking Distance közreműködésével).

Schofield az IGN-nek adott interjújában kapott egy olyan kérdést, hogy mennyire hasonlít a The Callisto Protocol a Dead Space-hez? Erre Schofield azt mondta, hogy igenis tudta a stúdió, hogy a két IP környezete merőben eltérő lesz, és ezt fontosnak is tekintette. Játszani fogunk, és eleinte bár azt hihetjük, hogy a Dead Space-szel foglalkozunk, de aztán rá fogunk jönni, hogy ez egy eltérő sztori más karakterekkel egy teljesen másik unverzumban. Ők maguk is másképp adják elő a történetet, továbbá a harcok sem fognak hasonlítani. Ezért mondja azt, hogy szerinte nem sok esély van arra, hogy az emberek azt mondják: ez a Dead Space 4.

Korábban azt hallottuk, hogy a The Callisto Protocol a PlayerUnknown’s Battlegrounds, azaz PUBG-univerzumban játszódik. Nos, ez már nincs így (talán jobb is, mert a battle royale-hoz nehezen tudjuk a fejünkben kötni ezt a túlélő horrort…). Erről is beszélt Schofield. Amikor elkezdték a The Callisto Protocolt megvalósítani, akkor felvetették a Krafton emberei, hogy a PUBG idővonalába be tudnák-e helyezni a játékot, ő meg nem volt ellene. Szerinte a PUBG hatalmas, és egy évvel később viszont úgy gondolták, hogy a történet esetében megcsinálták, amit a fejlesztők akartak, beleértve a karaktereket, az univerzumot, és ők későn jelentették be. Nem akarták az embereket megzavarni, úgyhogy bemondták, hogy kivették a PlayerUnknown’s Battlegrounds világából a The Callisto Protocolt.

A játék december 2-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu