Resident Evil meghátrált a Capcom a héten kiadott PC-s frissítésekkel

Most már lehetőség van arra, hogy a kurrens-gen konzolok mellé társított frissítést PC-n visszatekerjük, így nem kötelező a megemelt gépigényű patcheket telepítenünk a Resident Evil 2 Remake, a Resident Evil 3 Remake, illetve a Resident Evil 7: Biohazard esetében.

 

A héten már írtunk arról, hogy az imént említett három játék megkapta a PlayStation 5-ös, Xbox Series-es verzióját. Eközben a PC-s kiadás számára is megjelent a frissítés, amivel például a sugárkövetés (ray tracing) is bejutott a három Resident Evil játékba. Ennek megvolt a következménye: a rendszerigények megugrottak, és a Windows 10 is lényegében kötelező lett a DirectX 12 miatt. (A videókártyás követelmények az Nvidia GeForce 760/AMD Radeon R7 260X párosról felugrottak a GTX 960/RX 460 duóra.)

Ez nem tetszett a felhasználóknak. Jó, nem mindenkinek van lehetősége a legmodernebb hardvereket követni (nekünk sem), úgyhogy nem emiatt voltak panaszok, hanem az volt a probléma, hogy a frissítés után nem volt mód arra, hogy a régi, DX11-es, és így Windows 7-en és Windows 8-on is támogatott kiadást futtatni lehessen a három Resident Evilből. Az egyetlen megoldás az volt, hogy kikapcsoljuk a Steamen az automatikus frissítést…

De a Capcom a Twitteren megerősítette, hogy újraaktiválták a régebbi verziókra való visszaállítást, és a Steamen át lehet nézni, hogy mit kell tenni. A Steam könyvtárunkból válasszuk a játékkönyvtáras opciót (Library, leírjuk minden esetben angolul, biztos ami biztos), majd jobb klikk az érintett RE-játékra, válasszuk a tulajdonságokat (Properties), a felbukkanó menüben válasszuk a bétákat, a legördülő listáról a dx11_non-rt változatra klikk (jelszó nem kell neki), majd zárjuk be a menüt. Ekkor a Steam újra fogja frissíteni a játékot, amiben néhány beállítás resetelve lesz a folyamat miatt. Ügyes húzás tőlük.

A Sony-nak viszont jár egy ejnye-bejnye. Ugye ott van a PlayStation 5-tel rendelkezőknek a PlayStation Plus Collection. Ebben ott van a Resident Evil 7: Biohazard is, ami ugye újgenerációs frissítést kapott a PS5, Xbox Series pároson. Az IGN szerint viszont a frissítésre nincs így módunk! Szépen meg kell a PlayStation Store-ról vásárolni a PlayStation 5-ös verziót, ami jelenleg jó nyolcezer forintot kóstál. De korrekt…

Forrás: WCCFTech, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu