Diablo Immortal: már bizonyított, hogy milliókat kell költeni a kimaxoláshoz!

Egy Twitch-streamer (közvetítő…) több mint hat millió forintnak megfelelő összeget költött, hogy egy öt csillagos legendás gyémántot kapjon.

 

Beszéltünk már arról, hogy mások kiszámolták: egy tonna pénzt kellene költeni arra, hogy az Activision Blizzard legújabb pénznyelőjében videójátékában kimaxolhassunk egy karaktert. A Diablo Immortal felhasználói értékelései révén ez lett a Blizzard egyik leginkább el nem fogadott játéka, és hiába adta ki korábban a cég iOS-re és Androidra (továbbá PC-re), egyszerűen kizsákmányoló monetizációs rendszerrel bír a játék, amire akár több évet is el kell pazarolnunk, ha költekezés nélkül maxolnánk ki egyetlen karaktert.

Quin69, egy Twitch-streamer a megjelenés után azonnal elkezdett játszani a Diablo Immortallal, és eközben pénzt is költött, hogy lássa, miképp hat ez a karaktere teljesítményére, és így közvetlenül megtapasztalhatja a játék végi (endgame) kizsákmányoló monetizációs rendszert. A Twitteren megosztotta, hogy 25165,67 új-zélandi dollárt költött, mire sikerült szereznie EGY 5 csillagos legendás gyémántot (legendary gem), majd megköszönte a Blizzardnak ezt a „hiteles Diablo-élményt”. Ja, ez forintban kicsivel több mint hat millió… úgyhogy ha neki ennyit kellett költenie, szinte nulla az esélye annak, hogy valaki költés nélkül szerezzen ilyen gyémántot, ami ugye szükséges a karakter fejlesztéséhez.

Quin viszont megelégelte: a gyémánt után törölte karakterét, majd tüntetőleg uninstallálta a PC-jéről a kínai techgigász NetEase-zel közösen fejlesztett Diablo Immortalt, de nagy eséllyel ez az Activision Blizzardot nem fogja érdekelni. El is mondjuk, hogy miért: a megjelenése után két héttel a Diablo Immortalra már több mint 24 millió dollárt költöttek, úgyhogy 9,14 milliárd forint már bejött nekik. Ennek 43%-a az Egyesült Államokból folyt be, 26% pedig Dél-Koreából. A PocketGamer.biz szerint az App Store és a Google Play aránya megközelítőleg azonos (13 millió az Apple, 11 a Google térfelén). A további országok: Japán – 8%, Németország – 6%, Kanada – 3%.

És ugye a pénz beszél, a streamer pedig jobban teszi, ha hallgat…

Forrás: GameRant, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu