Scarface Empire: már játékmenetet is láthatunk a meg nem valósult folytatásból [VIDEO]

A Radical Entertainment a Scarface: The World Is Yours után folytatta volna Tony Montana már így is alternatív idősíkra helyezett történetét…

 

A 2006-os Scarface: The World Is Yours (amiről itt részletesebben is írtunk) egy bosszúsztori volt: miután Tony túléli Sosa támadását, elveszített mindent, majd nulláról újraépítkezve kivégezte egykori kollégáját, így Miami megállíthatatlan drogbárójává vált az erősen káromkodó (és szó szerint tökös) figura.

Ezután a Radical Entertainment (akiket például a Prototype révén ismerhetünk; a Prototype 2 kudarca után egy kisegítő stúdióvá fokozták vissza és a Bungie Destiny-jén kellett dolgozniuk) elkezdett egy folytatáson dolgozni. Ennek a címe Scarface Empire lett volna, és korábban már láthattuk a koncepciós képek jóvoltából, hogy Las Vegasban terjeszkedett volna a kubai kokainkirály.

A lenti videóban átugrottuk a szöveges részt, és kapásból a játékmenettel indul, így nem kell keresgélni sem a nyilvánvalóan még csak prototípus státuszban rögzített felvételek után. Sok asset (textúra, hangok, ilyesmi) még csak ideiglenes, placeholder formátumban látható, de nem is ezen van a lényeg. Azt láthatjuk viszont, hogy a lövöldözős játékmenet sokkal tempósabb lehetett volna, a vezetés is kifinomultabbnak tűnik, de felbukkan egy új, felélesztő mechanizmus is. Mindez a Prototype erősen módosított engine-jén futott.

Sajnos mindez mind a szemetesben végezte, és az indok épp a Microsoft által felvásárolni tervezett Activision Blizzardban keresendő. A Vivendi (akik legutóbb a Ubisoftot majdnem bekebelezték, a mobilos Gameloftot viszont kirántották a Guillemot-család kezéből) alatt volt a Blizzard, továbbá a Radical Entertainment is. A Vivendi ötvözte a Blizzardot az Activisionnel, amiből 2008-ban megszületett az Activision Blizzard, és talán az egyik első lépés az volt, hogy leállítsák a Scarface Empire fejlesztését.

Ez viszont felettébb érthetetlen lépésnek tűnt, ugyanis a Scarface: The World Is Yours az egyik legjobb licencelt Grand Theft Auto-klón volt. Kritikailag is egész jó fogadtatásban részesült, és az eladásokban sem gyengélkedett. Hogy a film (és a játék) szóhasználatával éljünk, Tony got f*cked…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu