Egy kis trükkel nagyobb NVMe SSD-t is pakolhatunk a Steam Deckbe!

Nem száz százalékos biztonságú megoldás, de ezek után nem lenne nagy meglepetés, ha a Valve a legalacsonyabb, 64 GB-s eMMC-s modell iránt hirtelen megugró keresletet tapasztal majd…

 

A Steam Deckből ugye három változatot dobott piacra Gabe Newell cége. A belépő szintű, 64 GB-s eMMC modellért 420 eurót (168 ezer forintot), a középkategóriás, már 256 GB-s NVMe SSD-s verzióért 550 eurót (220 ezer forintot), az 512 GB-s változatért pedig 680 eurót (272 ezer forintot) kér a Valve. Viszont ha esetleg nagyobb tárhelyet szeretnénk a hordozható PC-be gyömöszölni, megtehetjük, igaz, a Valve korábban már figyelmeztetett minket, hogy ne tegyük.

A Twitteren láthatjuk, hogy egy kanadai modder belenyúlt a hardverbe, hogy egy 2242-es M.2 NVMe SSD-vel vértezze fel a Steam Decket (amiben eredetileg 2230-as van, így valamivel kisebb méretű). Idézzük őt: „Úgy tűnik, hogy a NYÁK elég jól működik egy 2242 M.2 [NVMe SSD] Steam Deckhez való adaptálásával: nem ütközik semmivel az alaplapon és nem terheli meg a kábeleket. A hőelosztó azonban egy kicsit meghajlott. A hátlap gond nélkül visszaszerelhető volt.” Azaz később túlmelegedési problémák keletkezhetnek…

Az illető egy 512 GB-os KingSpec PCIe 3.0 x2-t pakolt a Steam Deckbe, és ennek a sebessége kb. 1100 MB/s, ami nem rossz. A 2280-as SSD-kkel ne próbálkozzunk, de a 2242-esek elérhetősége nem olyan rossz, és így lazán 1 TB-s SSD-t pakolhatunk a hardverbe. Persze lehetne másképp is trükközni: elég, ha van egy kiadós méretű microSD kártyánk. Korábban volt már teszt ezzel kapcsolatban: a microSD-s töltési idők kb. 2 másodperccel maradtak csak el, de legtöbbször még ennyi sem volt, így számottevő különbség a microSD és az NVMe SSD között nem nagyon volt érzékelhető.

A Steam Deck eléggé könnyen szétszerelhető, de mielőtt így döntenénk, vegyük ki a microSD kártyát a gépből, mert összetörhet. Azért azt se felejtsük, hogy a garanciánk elvesztését is kockáztathatjuk, ha belenyúlunk a Valve készülékébe.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu