Tom Parker ezredes életrajzírója szerint Tom Hanks Elvis filmes akcentusa nem stimmelt

MOZI HÍREK – Tom Hanks egy speciális akcentust használt Tom Parker ezredes szerepében, ami életrajzírója, Alanna Nash szerint nem így hangzott és más szempontból is kritizálta Hanks karakterének megjelenítését a filmben.

 

Bár Tom Hanks összességében dicséretet kapott az Elvisben Tom Parker ezredesként nyújtott alakításával, de nem mindenkit győzött meg az alakítása (nekünk is voltak fenntartásaink a kritikánkban.) A Baz Luhrmann által rendezett film nem egy hagyományos zenész-életrajzi film, mivel Elvis Presley felemelkedését a menedzsere szemszögéből mutatja be. Hanks szinte felismerhetetlen a szerepben, és Parker ezredes eljátszásához a színész egyedi akcentust is alkalmazott.

A Variety szerint Alanna Nash, Parker ezredes életrajzírója kivételt tett Hanks filmbeli akcentusa miatt. Nash olyan valaki, aki az Ezredes szerzőjeként sok időt töltött Parker életének kutatásával: The Extraordinary Story of Colonel Tom Parker and Elvis Presley. Arra a kérdésre, hogy Hanksnek sikerült-e elkapnia Parker hangját, Nash azt mondta, hogy ez nem így van, és magyarázatot adott.

„Nem, sokkal amerikaibb volt, sokkal vidékibb. És olyan hangja volt, mintha kissé selypített vagy beszédhibás lett volna. Kiderült, hogy nem volt beszédhibája – csak megpróbálta a holland nyelvet az angol nyelv köré csavarni, déli stílusban. Úgy hangzott, mint egy furcsa (déli) regionális dialektus, és csak bizonyos mássalhangzók hallatán lehetett tudni, hogy hollandul beszél. De Baz azt akarta, hogy még „másabbnak” tűnjön. Vagy ahogy Baz mondta nekem egy interjúban: „Nagyon fontosnak tartottam, hogy Tom egyfajta furcsa figura legyen a közönség szemében” 

Nash azt mondta, hogy van néhány dolog, amit Baz Luhrmann jól csinált az Elvis filmben. Ezek közé tartozik az a felvetés, hogy Parker mindent megtett, hogy megakadályozza Presley-t abban, hogy teljesüljön az álma, és elinduljon egy európai turnéra. Presley számára ez nem volt szerencsés, mivel az oknak semmi köze nem volt az énekeshez, hanem Parker útlevélhiányához.

„Parkernek nem volt útlevele, és nem tudott elmenni, és nem bízott egyetlen más promóterben sem, aki elvitte volna. Több okra is hivatkozott – elsősorban a biztonságra – és a nem elég nagy helyszínekre, illetve azt mondta, hogy nem lenne elég pénz. Élete vége felé Parker állítólag két promóterrel is beszélt erről, mivel Elvis annyira mélységesen boldogtalan volt, hogy soha nem mehetett európai turnéra, de erre soha nem került sor.”

Nash egyetért azzal, hogy Parker menedzserként átlépett néhány határt, de úgy érzi, hogy több elismerést is érdemel azokért a jó dolgokért, amelyeket Presley-ért tett. Ebben a tekintetben Nash szerint Luhrmann nem adta meg eléggé Parkernek az Elvis-filmmel járó elismerést.

„Az ezredes egy bonyolult figura, és bár mindig túl sokat vett el Presley pénzéből, hozott néhány nagyon jó döntést Presley érdekében. Luhrmann messze nem adta meg neki, ami jár neki.”

Az Elvist már játsszák a hazai mozik, kritikánkat itt olvashatjátok.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu