Kiszivároghatott, mikorra várható a Metroid Prime Remaster!

Egy iparági bennfentes azt állítja, hogy a Nintendo dolgozik a Metroid Prime remasterén, amelynek megjelenését még idénre tervezik.

 

 

A Metroid Prime 2002-es megjelenésekor egy merész lépés volt a klasszikus Nintendo franchise számára. A GameCube első Metroid játéka a sorozat klasszikus oldalnézetes képletét a 3D-s first-person shooter stílus javára jegelte, amelyet a későbbiekben a Metroid egyik legjobb belépőjeként dicsértek. A rendkívül sikeres játékból a GameCube és a Wii között trilógia született, a negyedik Metroid Prime játék pedig jelenleg is fejlesztés alatt áll. Most egy bennfentes azt állítja, hogy a forradalmi Metroid-játék hamarosan új köntöst kaphat.

A Metroid Prime megjelenése hosszú szünet után következett a franchise számára, hiszen Samus kihagyta a Nintendo 64-et, és nyolc évvel a Super Metroid SNES-en való debütálása után jelent meg.

A Prime a GameCube egyik legkelendőbb játéka lett, és több kiadvány is minden idők legjobb játékai közé sorolta. Most Jeff Grubb bennfentes elárulta, hogy a Metroid Prime állítólag még ebben az évben remastert kap.

A „Game Mess Mornings” podcastjának legutóbbi epizódjában Grubb elárulta, hogy a Nintendo nyilvánvalóan a Metroid „nagy remasterén” dolgozik, amely állítólag 2022 karácsonya körül már meg is érkezik. Grubb úgy utalt a Prime remasterre, mint az eredeti játék nagy „felújítására”, ami arra utal, hogy a remaster valószínűleg elég átfogó lesz. Később elárulta, hogy a Nintendo állítólag a második és a harmadik rész remasterén is dolgozik, bár a munkálatok még messze nem tartanak ott, mint az első játék esetében.

A Metroid Prime ünnepi szezonban megjelenő újrakevert változata egybeesne a játék megjelenésének 20. évfordulójával, amit Grubb szintén érintett a szegmens során.

A Nintendo vagy a Retro Studios még nem tett hivatalos bejelentést a pletykált a remasterrel kapcsolatban. A Nintendo tervezett felújított változata azonban nem az első kísérlet lenne a játék modernizálására, hiszen egy Team MPR névre hallgató mod-csapat az év elején újramasterelte a Metroid Prime-ot.

A frissített változatáról szóló pletykák akkor érkeznek, amikor a rajongók továbbra is várják a híreket a Retro Studios-féle Metroid Prime 4-ről. Úgy tűnik, hogy a 2017-es kezdeti leleplezése óta a fejlesztési pokolban ragadt, majd 2019-ben a Bandai Namco-tól a Retro Studioshoz került. A Retro Studios még nem mutatott be semmilyen játékmenetet a fejlesztés alatt álló Metroid címből, ami arra utal, hogy a Metroid Prime 4 megjelenése még messze lehet.

Forrás: Twitch

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu