Denzel Washington megkapta az Elnöki Szabadság Érdemérmet az USA-ban

MOZI HÍREK – A Dicsőség, a Kiképzés és a Macbeth tragédiája színésze kapja meg az Egyesült Államok legmagasabb polgári kitüntetését. Ő az egyik a 17 új díjazott közül.

 

Joe Biden amerikai elnök 17 személynek, köztük Denzel Washington színésznek adja át az elnöki szabadságérmet, az ország legmagasabb polgári kitüntetését. Biden kitüntetettjeinek listáján, amelyet először a Varietyvel osztottak meg, Hollywood, a sport, a politika, a hadsereg, a tudományos élet, a polgárjogok és a társadalmi igazságosság védelmében tevékenykedők szerepelnek.

Washington és a többi jelölt azok, akik a Fehér Ház szerint „jelentős akadályokat leküzdve lenyűgöző eredményeket értek el a művészetek és a tudományok területén, életüket a legkiszolgáltatottabbak védelmének szentelték, és bátran cselekedtek, hogy a közösségükben és az egész világon változást idézzenek elő, miközben utat mutattak az elkövetkező generációknak”.

Hosszú pályafutása során Washington két Oscar-díjat nyert a Dicsőség és a Kiképzés című filmekért, emellett jelöléseket is kapott, például a Macbeth tragédiájáért. Emellett Tony-díjat kapott a Fences című, később filmre vitt, 2010-es felújításában nyújtott alakításáért, valamint 2016-ban Cecil B. DeMille-életműdíjat, amely a szórakoztatóiparban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért járó tiszteletbeli Golden Globe-díj.

„A kitüntetést olyan személyeknek tartják fenn, akik példaértékűen járultak hozzá az Egyesült Államok jólétéhez, értékeihez vagy biztonságához, a világbékéhez vagy más jelentős társadalmi köz- vagy magántevékenységhez” – közölte a Fehér Ház.

A 17 díjazott teljes listáját a Movieweb eredeti hírében olvashatjátok.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu