Tényleg filmre vihetik a Szemtől szemben 2 regényváltozatát?!

MOZI HÍREK – A Szemtől szemben 2 regény megjelenése után Michael Mann a mozivásznat is célba venné a filmváltozattal.

 

 

A korszakalkotó rendező, Michael Mann célul tűzte ki a Szemtől szemben folytatásának vászonra vitelét: a filmrendező elárulta, hogy tervei között szerepel a hamarosan megjelenő második rész regényének vászonra adaptálása. Az Empire magazinnak nyilatkozva Mann elárulta, hogy a regény, amely egyszerre előzmény és folytatás az 1995-ös, Al Pacino és Robert De Niro főszereplésével készült, kritikusok által elismert thrillerhez, „egy nagy filmet” alkotna. Egy nagy filmet, amelyet reméli, hogy végül életre kelthet.

„Teljesen úgy tervezzük, hogy film lesz belőle. Szerény film lesz? Nem. Egy nagyon drága sorozat? Nem. Egy nagy film lesz belőle”.

Mann kijelenti, hogy nem áll szándékában sorozatot csinálni a Szemtől szemben 2-ből (az ilyesmi mai népszerűsége ellenére), és csak a zsaru Vincent Hannát és a rabló Neil McCauley-t hozná vissza a filmvászonra. De vajon visszatérhetne-e Al Pacino és Robert De Niro Michael Mann mellett? Nos, a rendező előre látja, hogy ezzel kapcsolatban lesz néhány probléma…

„Imádom ezeket a srácokat, de hat évvel fiatalabbnak kellene lenniük, mint a Szemtől szemben idején voltak”.

Érdekes módon mind Pacino, mind De Niro visszatért fiatalabb éveihez a digitális öregedésgátló technológiának köszönhetően, a Netflix The Irishman című bűnügyi eposzának jóvoltából, enyhén szólva vegyes eredménnyel. Bár nem tudni, hogy Mann mit tervezne a két főszereplővel, a válasza arra enged következtetni, hogy inkább az újra-castingolás, mint a CGI-trükk felé hajlana.

Az augusztus 9-én megjelenő Szemtől szemben 2-t Mann úgy jellemezte, hogy „egyszerre előzménye és folytatása a híres, kritikusok által is elismert, azonos című filmnek”.

A regény „Vincent Hanna (Al Pacino) gyilkossági nyomozó és az elit bűnözők, Neil McCauley (Robert De Niro), Chris Shiherlis (Val Kilmer) és Nate (Jon Voight) formálódó éveit öleli fel”, és a film eseményeihez vezet, illetve azokon túlmutat.

„Los Angeles utcáitól kezdve a rivális tajvani bűnszövetkezetek belső szentélyein át Paraguayig és egy hatalmas drogkartell pénzmosási akciójáig a határon túl, Mexikóban, a Szemtől szemben 2 rávilágít a nemzetközi bűnszervezetek és az őket üldöző ügynökök veszélyes működésére, miközben teljes életnagyságú portrét nyújt azokról a férfiakról és nőkről, akik mindkét világot lakják” – olvasható a hivatalos szinopszisban.

Forrás: Empire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu