Eltűnhet az Assassin’s Creed Liberation HD a Steamről?!

Újabb Assassin’s Creed cím lesz elérhetetlen a Steamen, az Assassin’s Creed Liberation HD-t ugyanis, ha minden igaz, ősztől már hiába keressük a platformon…

 

 

Az Ubisoft is leállítja bizonyos játékok online szolgáltatásait, ezek közül sok régebbi cím, mint például az Assassin’s Creed Liberation HD. amelyek számos régebbi rendszeren jelentek meg. Hiába tartoznak a vállalat zászlóshajó IP-i közé, úgy tűnik, az Assassin’s Creed-franchise játékai is áldozatul estek az idő vasfogának.

Az eredetileg Assassin’s Creed 3: Liberation néven megjelent játék egy spin-off volt, amely az Assassin’s Creed 3 eseményei mellett játszódott, és Aveline de Grandpre kalandjait követte a templomosok elleni konfliktusában. Eredetileg 2012-ben jelent meg PS Vitára, majd PS3-ra, PC-re és Xbox 360-ra is kapott egy remake-et Assassin’s Creed Liberation HD néven. Ez a játék aztán portolva lett a jelenlegi generációs rendszerekre, amikor 2019-ben az Assassin’s Creed 3 Remastered részeként. Nem meglepő, hogy az Ubisoft egyes régebbi kiadások szolgáltatásainak leállításával ez a játék is érintett lenne.

A rajongók észrevették, hogy az Assassin’s Creed Liberation HD Steam-oldalát jelenleg törölték a listáról, ami azt jelenti, hogy többé nem lehet megvásárolni ezt a régi verziót.

Ugyanakkor van egy értesítés, amely szerint ez az Assassin’s Creed-játék nem lesz többé elérhető körülbelül ugyanazon a napon, amikor az Ubisoft bezárja online szolgáltatásait. Ez végső soron azt jelenti, hogy azok a játékosok, akik korábban megvásárolták és jelenleg is birtokolják a játékot, már nem játszhatnak ezzel a régi verzióval.

Az Ubisoft az egyes Assassin’s Creed-játékok szolgáltatásainak hivatalos kikapcsolásakor kijelentette, hogy a remastered kiadásokat nem érinti ez a bezárás. A közlemény azt is megjegyzi, hogy a leállítás célja, hogy az újabb vagy népszerűbb címekre koncentráljanak, amelyeket az Ubisoft jelenleg támogat.

A fogadtatás érthető módon eléggé negatív, hasonlóan az Ubisoft egyéb játékszolgáltatásainak leállításáról szóló bejelentéshez.

Ezt jól mutatja az Assassin’s Creed Liberation HD Steam oldalán nemrég megjelent néhány értékelés: sokan csalódottságuknak adtak hangot, amiért megvették a játékot, de szeptemberben már nem tudnak vele játszani. A játékosoknak hamarosan csak egy lehetőségük lesz az Assassin’s Creed Liberationt játszani, mégpedig az Assassin’s Creed 3 remasterén keresztül.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu