Csak ez a vágatlan játékmenet maradt meg a Doom 4-ből! [VIDEO]

Az id Software messze nem úgy képzelte el a Doom 3 után, ahogy azt 2016-ban végül tapasztalhattuk.

 

Egy évtized is eltelt, mire a Doom 3 után a DOOM eljutott hozzánk. Ez bizony echte egy fejlesztői pokol-példa. Miközben a Bethesda (ami addigra bekebelezte a stúdiót) ezerrel hypeolta a Rage megatextúrás technológiáját, az id Software eközben a kulisszák mögött a Doom 4-ről sem feledkezett meg, igaz, ez a projekt végül 2013-ban a temetőben végezte, mert (például) túlzottan a Call of Duty-ra hasonlított, így nem véletlenül gúnyolták Call of Doomként a projektet.

Éveken keresztül mindössze egy CG trailert láthattunk a háború által megviselt világ kifejezéseképp, és ez is egy szivárgás eredménye volt. Játékmenet? Na, arról szó sem eshetett. Ez aztán felbukkant a NoClip dokumentumfilmjében, ami a 2016-os DOOM-ról, továbbá az ennek elkészüléséig vezető, eléggé rögös útról szólt. Ebben egy rövid, folyosós játékmenet bukkan fel, ahol hősünk először egy shotgunnal támadja meg az emberszerű démont, majd közelharcban végez vele.

A NoClip azért tette közzé ezt a játékmenet szegmenst (01:18-tól van a lenti videóban!), mert meg akarja őrizni a játékokat, és ezt küldetésként tekinti. Sőt, nem csak ez bukkant fel külön, hanem a 2016-os DOOM fejlesztéséből is láthatunk pár animációt (pl. a glory killeket), így megvizsgálhatjuk a fejlesztés alatt használt kezelőfelületet is, ugyanis ez is merőben eltért a végleges, „bolti” változattól.

Az id Software azon az állásponton van, hogy bár a Doom 4 egy olyan játék lett volna, ami a rajongók számára élvezetes lett volna, nekik az erőfeszítéseik jobban kimutatkozódtak egy olyan játékban, ami sokkal inkább követte az eredeti részek formuláját: pokoli, gyors tempójú, és egyszemélyes hadseregből áll. Ez teljes egészében illik is a 2016-os DOOM-ra, ahol Doom Slayer tett mindenre és mindenkire, és kettétépett mindenkit, aki az útjába állt.

Ha megjelent volna a Doom 4, a DOOM Eternal sem jelent volna meg. Ki tudja, hogy miképp alakult volna az id Tech engine sorsa is.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu