Végre kiderült, miért festett olyan borzalmasan a Skorpiókirály A múmia visszatérben! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Skorpiókirály CGI-megjelenítése A múmia visszatérben híresen rossz volt; most a film VFX felügyelője elmagyarázta, hogy miért.

 

 

Ha a valaha volt legrosszabb CGI-ről szóló listákról van szó, A múmia visszatér gyakran az élre kerül a Skorpiókirály miatt, akit Dwayne „The Rock” Johnson alakított, habár alig-alig lehetett felismerni a rettentő gyenge CGI-nak köszönhetően. Oké, persze, 2001-ben még nem tartott ott a technológia, mint napjainkban. Ám a film ugyanabban az évben jelent meg, amikor A Gyűrű Szövetsége, annak – és úgy általában Peter Jackson A Gyűrűk Ura-trilógiájának – számítógépes grafikája még ma is etalonnak számít, tehát fals érvelés lenne csupán a korra fogni A múmia visszatér gyengeségét.

A Corridor Crew-val a VFX Artists React to Bad & Great CGI sorozatukban nemrégiben folytatott beszélgetésben John Berton Jr., a film VFX-felelőse elismerte, hogy sok hibás lépés történt, amikor a Skorpiókirály digitális változatának megalkotására került sor. A következőket mondta:

„Sötét nap volt az életemben, amikor felmentem az internetre, a Google-ra és azt mondtam: ‘Hé, ezt nézd meg, itt egy érdekes dolog, ami érdekelhet téged: a valaha készült legrosszabb vizuális FX-felvétel. Erre én: >>Na várjunk, ez a Skorpiókirály, hogy nézzem meg azt a videót?” Persze megnéztem, és rosszul éreztem magam…”

„A Skorpiókirállyal kapcsolatban a legnagyobb gondunk az volt, hogy nem rendelkeztünk a referenciával, amire szükség lett volna.”

„Ez igazából nem mentség, hanem magyarázat arra, ahogy a dolgok néha működnek a filmekben. Természetesen kértük ezt, szükségünk volt egy napra Dwayne Johnsonnal, hogy lefényképezzük az arcát, a szemének részleteit, és minden olyan dolgot, amit az ember szokott csinálni. Mivel elfoglalt volt a hihetetlen WWE-karrierjével, ez nem volt lehetséges. Talán 3 napot töltöttünk vele Marokkóban, hogy felvegyük a jeleneteit…”

„Azt hiszem, ha mindezek a dolgok megvannak, az animáció jobban működne, mert itt egy kicsit rajzfilmszerűnek kell lennie, és azt hiszem, ez befolyásolta a döntéseinket, hogy a felvételek elkészültek-e vagy sem a filmhez, mert akkoriban volt egy olyan elvárás, hogy ennek el kell érnie egy bizonyos szintet. Az a helyzet ezzel a jelenettel, hogy van egy csomó felvétel, ami nem néz ki jól, de egy csomó másik meg jól fest…”

„Amikor valami ilyesmi történik, mindig túl kell lépni a butaságon, és elgondolkodni azon, hogy mit tanultál. Tudtam, hogy szükségünk van referenciára, de nem tudtuk megszerezni.”

A múmia visszatér a folytatása volt Brendan Fraser A múmia című sikerfilmjének, és bár a film általában pozitív kritikákat kapott, és világszerte több mint 435 dolláros bevételt hozott, a film fináléja rossz okokból vált legendává. Bár a film lett Dwayne Johnson első nagy lépése színészi karrierjének beindításában, valószínűleg nem tartozik azok közé a pillanatok közé, amelyeket a sziporkázó filmtekercsbe rakna.

A film azonban újabb folytatást és egy Johnson karakterére összpontosító spin-offot is szült, és összességében a franchise-ra még mindig sokan szeretettel gondolnak vissza. Bár a Skorpiókirály megjelenése a filmben már sosem lesz jobb látvány, ez a kommentár legalább megmagyarázza, miért volt olyan rossz.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu