Hamarosan lezárulhat a Microsoft-Activision Blizzard üzlet…?

Az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlása hónapokkal az akvizíció eredeti bejelentése után válhat hivatalossá.

 

 

A Microsoft 2022 elején jelentette be, hogy a vállalat az Activision Blizzard játékkonglomerátum megvásárlását tervezi. Az üzlet állítólag közel 70 milliárd dollárról szólt, és számos népszerű játékot, köztük a Call of Duty franchise-t is bevenné az Xbox címlistájába. Bár a Microsoft és az Xbox platform hivatalosan még nem szerezte meg az Activision Blizzard tulajdonjogát, a véglegesített üzletet várhatóan hamarosan bejelentik.

A Blizzard és az Activision új tartalmaira sokan ácsingóznak. Az Xbox és Windows játékosok szerencséjére az Activision Blizzard játékaihoz való könnyebb hozzáférés már a következő hónapban megkezdődhet, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission – FTC) intézkedéseitől függően.

A Microsoft az FTC engedélyére vár, mielőtt hivatalosan is megvásárolná az Activision Blizzardot.

A felvásárlás körülbelül 68,7 milliárd dollárba kerül, és a cég megszerzi az Activision Blizzard játékainak jogait, beleértve a Diablo, a World of Warcraft és a Call of Duty franchise-okat. Ha az FTC a következő egy hónapban nem kér további információkat a Microsofttól, az üzlet automatikusan véglegesítésre kerül. Az Xbox tervei szerint az Activision Blizzard legkésőbb 2023 nyaráig beolvad a meglévő márkába, bár az amerikai kormányzat esetleges döntései lehetővé tehetik, hogy a cégek jóval korábban is csatlakozzanak a csapathoz.

Jelenleg nem világos, hogy az Xbox-csapatnak milyen tervei vannak az Activision Blizzard tulajdonában lévő márkákkal. Bár elképzelhető, hogy a legnagyobb Activision- és Blizzard-címek közül néhány exkluzívvá válhat a Microsoft platformjára, nem tűnik valószínűnek, hogy a játéktitán korlátozni fogja a franchise-okat. Sokkal valószínűbb, hogy a jövőbeli Diablo, Overwatch és Call of Duty játékok tartalma kizárólag az Xbox és Windows játékosok számára lesz elérhető, ami világszerte okot ad a rajongóknak arra, hogy a Microsoft termékére vagy szolgáltatására váltsanak. Persze mindez addig nem lehetséges, ameddig nem szerzi meg hivatalosan is az Activision Blizzard feletti irányítást.

Az Xbox Game Pass már most is figyelemre méltó ajánlat a játékosok számára, akik bővíteni szeretnék tartalmi kínálatukat.

Ha az Activision és a Blizzard játékai a jövőben megjelennek, ami valószínűnek tűnik, a rajongók egy eddig soha nem látott katalógushoz jutnak majd hozzá. Egyelőre a játékosoknak várniuk kell, és figyelemmel kell kísérniük a Microsoft és az Activision Blizzard helyzetét.

Forrás: RMC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu