Star Wars Jedi: Survivor – Megjelenési dátum, sztori, trailer és minden, amit eddig tudunk

ELŐZETES – A Star Wars Jedi: Survivor folytatja Cal Kestis történetét, aki a galaxisban harcolva próbálja életben tartani a Jedik útját. Miközben Calt az inkvizítorok üldözik, napról napra erősebbé válik az Erőben és új útra indul, hogy újra fellázadjon a Birodalom és a Sith-ek ellen.

 

 

Az EA bejelentette a Star Wars Jedi folytatását: Fallen Ordert a Star Wars Celebration 2022 rendezvényen. Egy rövid teaser traileren kívül túl sok mindent nem mutattak, de egy megjelenési ablakot azért kaptunk, hogy elidőzzünk. Meglepő módon úgy tűnik, hogy nem kell már olyan sokat várnunk, ami azt jelenti, hogy remélhetőleg hamarosan gameplay-t és egy teljes trailert is láthatunk.

A teaserben láthatunk egy új karaktert egy Bacta-tartályban felfüggesztve, Cal párbaját egy csuklyás Sith-tel, és rengeteg masírozó rohamosztagos katonát. Hogy naprakészek legyetek az eddig megjelent összes hivatalos Star Wars Jedi: Survivor-információval kapcsolatban, összeállítottuk ezt az útmutatót. Amint új részletek kerülnek nyilvánosságra, frissítjük ezt az oldalt.

 

‘Star Wars Jedi: Survivor’ megjelenési dátum

 

A Star Wars Jedi: Survivor 2023-ban fog megjelenni. Ez PS5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re lesz. Teljes megjelenési dátumot még nem tudunk, de szerencsére jövőre már láthatjuk a játékot, ha minden a tervek szerint alakul. Ekkor lesz nagyjából négy éve, hogy megjelent a Star Wars Jedi: Fallen Order, vagyis a folytatás már egy ideje fejlesztés alatt áll. Amint többet hallunk a Star Wars Jedi: Survivor megjelenési dátumáról, frissítjük ezt a részt.

 

 

‘Star Wars Jedi: Survivor’ trailer

 

Eddig csak egy trailert láttunk a Star Wars Jedi: Survivorhoz. Ez egy előre renderelt filmes trailer, játékmenet nélkül. Amit látunk, az inkvizítorok folytatják a vadászatot a megmaradt Jedikre, valamint egy idősebb Cal felfedez egy Bacta-tartályban lebegő karaktert. Egy csuklyás Sith látható, amint Cal-lal csatázik.

 

 

Milyen platformokra jelenik meg a Star Wars Jedi: Survivor?

 

A Star Wars Jedi: Survivorról annyit érdemes tudni, hogy csak PS5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re fog megjelenni. A régebbi generációs konzolokra, mint a PS4 és az Xbox One, nem fog megjelenni.

A Star Wars.com-nak adott interjúban a játék rendezője, Stig Asmussen beszélt a Respawn csapatának a jelenlegi generációs konzolok nyújtotta lehetőségekről.

„Szóval szerintem a legnagyobb dolog a ray tracing, vagyis a világítás. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy valós idejű világítást készítsünk, folyamatosan, olyan élethűséggel, ami jóval meghaladja mindazt, amit eddig valaha is készítettünk. Mivel ez valós idejű, láthatjuk a változásokat, ahogy a fény-árnyék elemeket finomítjuk – lényegében azonnal. Ez azt jelenti, hogy több időnk van a grafika csiszolásra, ez azt jelenti, hogy többet tesztelhetünk, és jobb eredményeket érhetünk el, amelyek révén a játék filmszerűbbnek tűnhet.”

 

 

Cal Kestis külseje és új fegyvere

 

A Hasbro leleplezett néhány új figurát a Star Wars Jedi: Survivor alapján, a rajongók számára különösen érdekes Cal Kestis figurája. Akik alaposan szemügyre veszik a Cal Kestis figurát, láthatják, hogy a jelek szerint most rövid szakállt visel, ami idősebb kinézetet kölcsönöz neki ahhoz képest, ahogyan a Star Wars Jedi: Jediben megjelent: Fallen Orderben. Ennél fontosabb részlet lehet azonban a lézerpisztoly, amit Kestis a csípőjén visel.

A Star Wars Jedi: Fallen Orderben Cal Kestis harcai a fénykard és az Erő erejének használatára korlátozódtak. A Star Wars Jedi: Survivorban való megjelenésén alapuló Cal Kestis figura azonban blasterrel felszerelve mutatja őt. Bár ez lehet, hogy értelmetlen, de úgy tűnik, hogy Kestisnek az új játékban lézerpisztoly áll majd a rendelkezésére, ami egy érdekes új játékelemet adhat a harchoz.

 

 

Mikor játszódik a Star Wars Jedi: Survivor?

 

A Star Wars Jedi: Survivor eseményei öt évvel a Star Wars: Jedi Fallen Order után történnek. Az első játék öt évvel a Revenge of the Sith után játszódott, vagyis a folytatás 10 évvel a Jedik bukása után játszódik. Ez azt jelenti, hogy kilenc évvel az Egy új remény előtt járunk, és párhuzamosan fut a sztori az Obi-Wan Kenobi tévésorozat eseményeivel. Erről a Luke Skywalker kiképzését megelőző időszakról nem sokat tudunk, azon kívül, hogy a Jedik bujkálnak, és az a néhány megmaradt ember Darth Vader inkvizítorai elől menekül.

Vadert valójában a Fallen Order végén láthattuk, így lehetséges, hogy ebben a játékban visszatér. Ettől függetlenül a trailer alapján úgy tűnik, hogy más Sith-ek is Calra vadásznak.

 

 

Játékmenet

 

A játékosok közül sokan beleszerettek a Star Wars Jedi: Fallen Order játékmechanikájába. A régi Star Wars-játékok újragondolása volt, néhány mechanikát a Dark Souls-sorozatból kölcsönzött. Akkor viszont a Dark Souls és most az Elden Ring alapvetően megírta a könyvet arról, hogyan kell izgalmas akció/kaland RPG-t készíteni.

Asmussen három jelentős „pillérről” beszélt, ami a Jedi esetében működött: Fallen Order: A harc, a felfedezés és a történet. Mivel esélyesen „nem javítják meg azt, ami nem romlott el”, így a játékosok ugyanezekre a játékmechanikákra számíthatnak a Star Wars Jedi: Survivorben is.

Ha a Respawn még egy icipici dolgot kölcsönözhetne a Dark Soulsból, az a spawnpontok közötti warping lenne. A Fallen Orderben a játékosok megpihenhettek a spawn pontokon, hogy visszanyerjék az egészségüket és újraindítsák a világot, azonban teleportálni nem képesek, így minden vissza kell menni, amerről jöttek, gyakran ellenségek, veszélyek és rejtvények egyirányú labirintusán keresztül.

 

 

Többjátékos mód:

 

Star Wars Jedi: Fallen Order büszke volt arra, hogy egyjátékos, történetközpontú játék. Nincs okunk azt várni, hogy a Survivor letérne erről az útról. Akik fénykarddal szeretnének párbajozni más játékosokkal, azoknak maradniuk kell a Star Wars Battlefront II-nél.

Ahhoz, hogy a többjátékos mód működjön, az átfogó történetbe kell illeszkednie. Jelen állás szerint a Star Wars Jedi franchise története nem támogatja a többjátékos módot, és esélyesen nem is fogja.

 

 

DLC?

 

Star Wars Jedi: Fallen Order soha nem kapott olyan DLC-t, amely továbbvitte volna a történet átfogó cselekményét. Ehelyett a játékosok 2020-ban kaptak egy május 4-i frissítést, amely néhány izgalmas mechanikát adott a játékhoz, új kihívásokkal és lehetőségekkel. A Fallen Order DLC hiánya egyes játékosokat és kritikusokat aggasztott, míg másoknak az alapjáték épp elég volt. Lesz-e tehát a Star Wars Jedi: Survivornak DLC-je a megjelenés után? Nem tudjuk biztosan megmondani. Talán egy különleges, 2023. május 4-i frissítésre számíthatunk ismét.

 

 

Előrendelés?

 

A Star Wars Jedi: Survivor előrendelésére jelenleg nincs mód, és nem is lesz, amíg közelebb nem kerülünk a megjelenéshez. Ettől függetlenül a játékosok különféle verziókra számíthatnak majd, ahogy az minden modern játéknál szokás.

Valószínűleg 70 dollárt költhetnek majd az alapjátékra, és talán 80 dollárt egy „arany verzióra”, valamint 100 dollárt egy „deluxe verzióra”. Minden egyes „frissítéssel” a játékosok exkluzív kozmetikumokra és menő bónusz tartalmakra számíthatnak.

Egyelőre ennyit tudunk a Star Wars Jedi: Survivorról. Valószínűleg még idén valamikor többet fogunk hallani róla, mielőtt 2023-ban megjelenik.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu