Törölni készülne az Ubisoft a Roller Champions-t?! [VIDEO]

Az Ubisoft ingyenesen játszható sportjátéka, a Roller Champions lehet a következő a törlések sorában, amelyekkel a stúdió a költségek csökkentésére törekszik.

 

 

Friss pletykák szerint az Ubisoft arra készül, hogy mindössze három szezon után törölje a Roller Champions című ingyenesen játszható görkoris sportjátékát. A játék iránti érdeklődés megjelenése óta jelentős mértékben megcsappant, ami hozzájárulhat a korai törléshez.

A Roller Champions-t az E3-on jelentették be egy korai demóval még 2019-ben, bár a játék csak három évvel később jelent volna meg hivatalosan.

A sorozatos késések miatt az Ubisoft ingyenesen játszható, görkori derbi ihlette sportjátéka csak nemrég vált elérhetővé, és többnyire pozitív fogadtatásban részesült. A játékban két háromfős csapat korcsolyázik körökben, miközben a labdát szerelésekkel és passzokkal dobják át a karikán a pontokért. Mint sok élő szolgáltatásos játék, a Roller Champions is a szokásos, kizárólag kozmetikai jellegű mikrotranzakciós rendszert alkalmazza a bevételek generálására, és egy „roller pass” csatajegyet tartalmaz, amely ingyenes és prémium jutalompályákra van felosztva.

A The Xbox Era podcast egyik nemrégiben megjelent epizódjában Jeff Grubb, a népszerű Giant Bomb játékweboldal újságírója egy meg nem nevezett forrásból származó üzenetet közvetített, miszerint „a Roller Champions-t a harmadik évad után törlik”. A forrás hitelességéről egyelőre nem derült ki további információ, de Jeff Grubb megjegyezte, hogy ez „breaking news”, és feltételezhető, hogy nem hozta volna szóba a témát, ha az állítás nem lenne megalapozott.

Az Ubisoft egyelőre nem nyilatkozott a Roller Champions korai törlésének lehetőségéről.

A cikk írásakor a játék a Twitchen 14 csatornán keresztül átlagosan 200 körüli nézettséget tart fenn, ami a 473. helyet jelenti a nézettséget tekintve. Összehasonlításképpen, a Twitch legnézettebb játékai rendszeresen több százezer nézőt fogadnak átlagosan. Ha a Twitch-nézettséget vesszük alapul, a játék nehezen tudja fenntartani a játékosok és a nézők érdeklődését.

A Roller Champions törlése nem lenne meglepő, miután az Ubisoft nemrég négy másik játékot, köztük a Splinter Cell VR-t, a Ghost Recon Frontline-t és két másik meg nem nevezett, folyamatban lévő munkát is törölt a költségek csökkentése érdekében. A közelmúltbeli törlések és az Avatar: Frontiers of Pandora 2023-2024-ig történő elhalasztása miatt az Ubisoftnak valami igazán lenyűgözőt kell nyújtania ahhoz, hogy visszanyerje a játékostársadalom bizalmát.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu