Stray mod-kavalkád: beszélő macskák, Garfield és valami egészen bizarr… [VIDEO]

Az Annapurna Interactive frissen megjelent címe, a Stray igazi játszótér a modderek számára: az eddigi legötletesebb modokból állítottunk össze egy csokorra valót.

 

 

Annak ellenére, hogy alig egy hete jelent meg, a Stray felkeltette a modding közösség figyelmét, amely csodálatos modifikációkat készített a macskajátékhoz. Az egyik modder olyan Stray modot készített, amely a macskát Garfielddé változtatja, míg egy másik a játékot a Heavy Rainhez teszi hasonlóvá. Egy harmadik modder is előállt, és a játékhoz adta a valódi macskáját.

A Reddit-felhasználó MrBoptix egy sor képet töltött fel a platformra, amelyeken a játék modolhatóságát igyekszik demonstrálni.

A képeken a felhasználó macskája látható a Stray-ban és egy fotó a valódi macskájáról, amelyek szinte teljesen megegyeznek, csak elhanyagolható eltérésekkel.

Nem meglepő módon a poszt széles körű elismerést kapott a Redditer társaitól, amit a 99%-os upvote arányú több száz upvote és számos komment is mutat. A legtöbb felhasználót lenyűgözte MrBoptix alkotása, és kíváncsiak voltak a másolására. Válaszul az eredeti posztoló egy YouTube-videóra mutató linket adott, amely a Stray módosításának bemutatóját tartalmazza. Sőt, néhány Redditor egy lépéssel előrébb lépett, és fel akarta bérelni MrBoptixet, hogy egyedi macskákat készítsen Strayban. Ugyanakkor néhány felhasználó azt javasolta, hogy a fejlesztők adjanak hozzá egy testre szabható macskát, így a játékosok kedvenc fajtáikkal játszhatnak.

 

 

 

 

A duci cica visszavág

 

Garfield, az azonos című képregény-széria lusta, mégis imádni való sztárja, könnyen lehet, hogy a történelem legfelismerhetőbb kitalált macskája. Garfield évtizedek óta jelen van a popkultúrában, és most a Stray főszereplőjeként találta magát, köszönhetően egy új modnak, amelyet Chris Rubino készített, és a Nexus Mods oldalára töltött fel. A mod a Stray játszható macskáját egy Garfieldre hasonlító cicusra cseréli, így a képregényrajongóknak érdemes lehet kipróbálniuk, ha rendelkeznek a játék PC-s verziójával.

 

 

 

 

Jason, Jason mindenütt!

 

Valószínűleg mindenki, aki valaha is játszott a Quantic Dream játékával, máig élénk emlékeket őriz a Heavy Rain „Jason” jelenetéről. Akinek esetleg nincs meg, röviden arról van szó, hogy egy eltűnt fiú apját irányítod; a gyereket Jasonnak hívják, és egy zsúfolt bevásárlóközpontban sétálsz végig, miközben az „X”-et nyomkodod, hogy „Jason”-t kiálts. Azért olyan komikus a dolog, mert egyszerűen csak elspammelheted a gombot, és a karaktered úgy sétálgat, mint egy muppet, és különböző hanglejtésekkel kiabálja, hogy „Jason!”

Mint tudjuk, a Strayben is akad egy hasonló funkció, amikor a főszereplő kis vörös macsekot egy gombnyomással nyávogásra késztetheted. Nos, ezek után szinte adta magát az ötlet, hogy a kettőt lehetne kombinálni: ebből született a mod, aminek a neve természetesen JASON, és feltehetőleg nem kell hozzá túl nagy képzelőerő, hogy kitaláljátok, mit csinál…

 

 

 

 

Amikor a macskád egy igazán „yo” arc

 

Ki ne emlékezne a GTA: San Andreas szerethető főhősére, CJ-re, aki hazatért a „‘hoodba”, a többi gangman cimborája közé, és mindenféle szórakoztató és/vagy drámai kalandokba keveredik, az irányításunktól függően.

Nem tudni, vajon mennyire pihent agyra és problémás lelkivilágra lehet szükség ahhoz, hogy valaki úgy érezze, szívesen megnézné CJ-t macskapózban, nyávogva közlekedni a Stray hangulatos metropoliszában, mintha az Asterix tizenkét próbájának diliházából mászott volna elő, ám, hála egy nagylelkű moddernek, immár mi magunk és részesülhetünk ebben az élményben.

Amennyiben friss rémálmokra vágytok, íme egy kis ízelítő a modból:

 

 

 

 

 

 

A PC-s modokat a játék Nexus-oldalán találhatjátok.

Forrás: Reddit, IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu