Megváltozhat az Xbox felhasználói felülete – íme a frissítés, amin dolgoznak!

TECH HÍREK – Az Xbox csapata alfa-teszteli a felhasználói felület egy olyan módosítását, amely új funkcióval bővíti a kezdőképernyő játékcímeit.

 

 

Az Xbox-csapat jelenleg a népszerű játékplatform módosításait teszteli. Ebben a pillanatban a felület a játékok és a játékképek megjelenítésére összpontosít, de nem sok további információt ad. Habár a kijelző bizonyos mértékig testre szabható, lehetővé téve a játékosok számára, hogy kitűzzenek címeket és csoportokat hozzanak létre az általuk kedvelt tartalmakból, a felhasználói felületből még mindig hiányzik néhány fontos információ. Szerencsére a csapat új alfa-tesztje foglalkozik néhány olyan részlettel, amely kategorizálja az elérhető tartalmakat a játékosok számára.

A játékosoknak rengeteg tartalom áll a rendelkezésükre, különösen azoknak, akik részt vesznek az Xbox Game Pass Ultimate szolgáltatásban.

Az Xbox mérnöki vezetőjének, Eden Marie-nak a közelmúltban közzétett Twitter-bejegyzésében megjelent egy képernyőkép a felhasználói felület változásáról. A képen látható, hogy a műszerfalon megjelenő játékokhoz olyan címkék kerültek, amelyek megmondják a játékosoknak, hogy miért nem játszhatóak. A címkék/szimbólumok például arról tájékoztathatják a játékosokat, hogy egy címről hiányzik a lemez, hogy a tartalom eltávolításra került, vagy hogy egy játék az Xboxon azért használhatatlan, mert elhagyta a Game Pass-t.

Ez talán nem tűnik nagy változásnak, de minden bizonnyal sok játékos számára hasznos lesz, különösen azok számára, akiknek nagy játékkönyvtáruk vagy fizikai tartalomgyűjteményük van, amelyet az Xbox Series X konzoljukhoz használnak. A javasolt frissítés azt is megmutatja a rajongóknak, hogy a platform elkötelezett a játékélmény javítása mellett. Emellett az új frissítés számos olyan okot feltár, ami miatt egy játék esetleg nem indul el. Azok a játékosok, akik ki vannak jelentkezve, nincs licencük, vagy sok más okból nem tudnak játszani, könnyen megérthetik a problémákat, amelyekkel szembesülnek.

Valóban, ez a felületváltoztatás minden bizonnyal egyszerűbbé teszi az Xbox használatát, ami azt jelenti, hogy a játékosok jobban koncentrálhatnak a játékra.

Ez pedig igencsak jó dolog, figyelembe véve az Xbox Game Pass-hoz érkező, egyre bővülő címek listáját, köztük olyan játékokat, mint a Redfall és a Hollow Knight: Silksong. Bár a nagyobb UI-változásban reménykedő rajongók nem kapnak hatalmas átalakítást, mégis jó látni, hogy a csapat a játékélményt helyezi előtérbe. Bár a platformra javasolt frissítés még alfa-tesztelés alatt áll, remélhetőleg egy kis lépést jelent majd a jó irányba a játékosok számára.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu