Most már nem csak konzolhiányról kell beszámolni az Xbox háztáján!

Eddig azt hallottuk, hogy főleg az Xbox Series X konzolból nincsen elegendő a boltokban, ha a Microsoft környékén nézünk körbe. Most már nem csak abból merült fel készlethiány…

 

A VGC beszámolója szerint Európában a vezeték nélküli (wireless) Xbox kontrollerből hiány van. A site-nak a VGC elismerte, hogy június során a forgalmazók készletei kiürültek, így valóban nincsen elegendő „dzsojsztik”. Az Egyesült Királyságban egyik forgalmazónál sem találtak kontrollert (GAME, Smyths, Argos, Currys, de még a hivatalos Microsoft Store sem rendelkezett velük). Csak az Egyesült Királyságnak szánt Amazonon találtak fekete színben kontrollert, és ugyanezért a hardverért a külsős értékesítők közel kétszer annyi pénzt kérnek (minimum 94 fontot, tehát majdnem 44 ezer forintot).

A ResetEra fórumon is téma a kontrollerhiány. Több országban is arról számoltak be, hogy egyszerűen sehol nem tudnak venni belőlük, legyen szó Ausztráliáról, Franciaországról, Hollandiáról, vagy Németországról. Eközben az Xbox Design Lab továbbra is fogadja a rendeléseket az egyedileg tervezett kontrollerekre azzal a kijelentéssel, hogy a rendelésünktől számított huszonnyolc napon belül már a kezeink között lesz a termék, de lehet, hogy ezt pusztán elfelejtették frissíteni, vagy a redmondi céget ismerve a kisbetűs szövegbe dugták el a valódi helyzetet.

A Microsoft szóvivője azt nyilatkozta a VGC-nek, hogy tudják: nehéz az ellátási zavarok miatt wireless Xbox kontrollerekhez jutni. Azon dolgoznak, hogy minél hamarabb javítsák a helyzetet, de ehhez a gyártó és forgalmazó partnereiknek is lépniük kell. Arra kért mindenkit, hogy a helyi kereskedőnél érdeklődjünk a készletekről. Eközben az Egyesült Államokban valamivel jobb a helyzet, ugyanis a Microsoft Store vagy a Best Buy továbbra is értékesíti őket, de például az Amazonon vagy a GameStopban csak használt kontrollereket talált a VGC, így lehetséges, hogy ott is hamarosan romló helyzetet fognak tapasztalni a játékosok.

Eddig nem nagyon hallottunk olyat, hogy kontrollerekből nincsen elegendő, mert általában a konzolokhoz szokták venni azokat. De abból sincs elég. Jó, PC-n használhatják a népek. Ennyire sokan törték össze az Elden Ring miatt az Xboxos „irányítót?”

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu