PlayStation VR2: további érdekességeket mutatott be a Sony [VIDEO]

A headset viselése közben is láthatjuk környezetünket, közvetíthetünk, továbbá egyedi játékteret is alkalmazhatunk a PlayStation VR2-vel.

 

A Sony a PlayStation Blogon közölte az új részleteket a következő generációs PlayStation VR-ról. Rendelkezni fog egy átlátszó funckióval is, ami akkor jöhet kapóra, ha könnyen ellenőriznénk, hogy a szobánkban hol is vannak a PlayStation VR2 Sense kontrollerei anélkül, hogy le kellene a headsetet vennünk. A beépített első kameráknak köszönhetően elég a funkció gombot megnyomnunk a PSVR2-t, esetleg a kezelőközpontban (Control Center) a kártyát (Card) válasszuk, hogy a PlayStation VR2-n való tartalom megtekintése vagy a környezetünk ellenőrzése között választanánk. Az utóbbi megoldással könnyen elérhetjük a többi beállítást, így például a játékterünk behangolása is így megvalósítható. Az „átlátszó” módban nincs lehetőség rögzíteni!

A PlayStation VR2-vel rögzíthetjük magunkat játék közben, ha a PlayStation 5-ös kamerát a konzolhoz csatlakoztatjuk, így akár élő adásben is megoszthatjuk, ahogyan mozgunk és reagálunk a játékban történő eseményekre. A headset játékterületét a Sense kontrollerekkel és a beépített kamerákkal lehet beállítani. A kamerákkal szkennelni lehet a szobát, míg a kontrollerek kiterjeszthetik és finomhangolhatják a játékra szánt területünket, hogy passzoljon minden a játékstíludunkhoz és a szoba környezetéhez. Ha túl közel jutunk a felállított határvonalhoz, figyelmeztetést kapunk, és ezt bármikor módosíthatjuk, és a beállítás elmentődik, hacsak egy eltérő játékterületre mozgunk.

VR módban 360°-ban élvezhetjük virtuális játéktartalmakat, amik 4000×2040 felbontásban (szemenként 2000×2040), HDR-rel, és 90/120 Hz-es frame rate-tel bukkannak fel. A filmszerű (Cinematic) módban a PlayStation 5-ös, annak kezelőfelületéhez, illetve nem VR tartalmakat egy virtuális moziképernyőn lézhetünk 1920×1080 felbontásban, HDR-rel, 24/60/120 Hz-s frame rate-en. A fejlesztők a legújabb élményeket egy új rendszerszoftverrel tesztelhetik, és még mindig vannak dolgok, amikről a Sony nem rántotta le a leplet.

…és ki is emelték, hogy a megjelenési dátumot és a további játékokat később fogják közölni. Az árat is kellene, mert ez kiemelten fontos lesz.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu