Steam Deck-támogatással érkezhet a Returnal PC-s portja?!

Új SteamDB frissítések utalnak a Returnal esetleges Steam Deck-megjelenésére.

 

 

A Sony még mindig nem erősítette meg, hogy a Returnal PC-re is megjelenik, de ez azért elég biztosnak tűnik. A SteamDB-n még májusban jelent meg egy Oregon kódnevű játék bejegyzése, ami sok utalást hordozott a játék valódi kilétére (értsd: Returnal). Júniusban aztán néhány kiszivárgott, meggyőző screenshot mutatott képeket a játékról PC-s grafikai opciókkal és az irányítási séma testreszabásával.

Ez a SteamDB-listázás az elmúlt napokban egy tonna frissítést kapott, és az átlagember számára a changelog többnyire halandzsa. Egy bejegyzés azonban kiemelkedik a változás-listából, mert a Steam Deck támogatásra utal. Ez a változás néhány napja, július 25-én történt, de azóta is rengeteg frissítést találunk, ami talán azt jelzi, hogy közeleg a kiadás.

A Sony nem jelentette be a játékot PC-re, a cég fő PC-s prioritása jelenleg a Spider-Man Remastered közelgő megjelenése.

Habár a Returnal egy szűkebb közönségnek szánt, ám hiánypótló roguelike shooter, valószínűleg nem érdemli meg azt a több hónapos promóciót, amit a Spider-Man, a Horizon és a God of War kapott.

Ellentétben a Microsofttal, amely látszólag idegenkedik attól, hogy az első féltől származó játékai szépen fussanak a Steam Decken (bár vannak megoldások), a Sony God of Warja és a Horizon Zero Dawnja is Steam Deck-ellenőrzött. A Returnal az a fajta játék, amely alkalmasnak tűnik a kézi játékmenetre is, így ha feltételezzük, hogy egyáltalán megjelenik PC-re, a Steam Deck tökéletesen megfelelne hozzá.

Forrás: SteamDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu