Megvalósult a Silent Hills, de nem úgy, ahogy sokan várták volna! [VIDEO]

Ha már a Konami nem nagyon akarja megvalósítani az elképzelését, megteszi a japán kiadó helyett egy rajongó.

 

2015-ben Kojima Hideo két projektje is problémás helyzetben volt. Az egyiket, a Metal Gear Solid V: The Phantom Paint bár kiadta a Konami, de szemmel láthatólag befejezetlen állapotban jelent meg (volt ott még pár küldetés, amihez a jelenetek is elkészültek…), ám a másik projekt, a Silent Hill feltámasztása nem jutott el a célvonalig, holott a 2014 nyarán a PlayStation Store-on ingyenesen kiadott játszható ízelítője, a P.T. nem volt rossz (és talán emiatt lett belső nézetes a Resident Evil 7 és a 8/Village). A Silent Hills a kukában végezte, Kojima meg függetlenként újraalapította a Kojima Productionst (és a játékból Norman Reedust is átvitte a Death Strandinghez).

A P.T. sem játszható már (hacsak nincs letöltve a PS4-ünkre a játék…), de ez nem állította meg a Redditen DrJones20 néven futó felhasználót, hogy elképzelje: milyen lenne a Silent Hills, ha ezt ő maga hozná össze? Ehhez a Media Molecule hatalmas kreatív szabadságot biztosító Dreams-ét vetette be, és ebben létrehozta a teljesen játszható Silent Hills-et. A posztban a 2019-es modelleket és képeket vetette össze Kojima munkásságával, és nem csoda, hogy ennyi idő kellett neki, mert a valódi assetek (pl. textúrák) nélkül nagyon is időigényes újracsinálni mindent.

DrJones20 számára nem ez az első „tangó” a Silent Hillsben, ugyanis a The Curse of Harukót is létrehozta a Dreamsben, így a horrorjátékok között is már rendelkezik ilyen tapasztalattal. A Dreamsben már meg is találhatjuk az ötletét (és így megtudhatjuk, hogy ő a történetet hogyan folytatta volna). Ehhez mindössze annyi a teendőnk, hogy keressünk rá a „Silent Hills (Full Game)”-re, de azért készüljünk fel arra, hogy elég kemény menet lesz. És a Konami ebbe nem nagyon tud belekötni, hiszen semmilyen haszon nem keletkezik itt…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu