Ugye szerintetek sem a God of War, hmm, „ihlette” ezt a játékot…?

Oké, tény, hogy itt-ott egy picit hasonlít a God of Warra, de ez nyilvánvalóan csak a véletlen műve.

 

 

Mai tízmilliós kérdésünk: hogyan lehet, hogy ez a God of War-koppintás felkerült az Xbox Store-ba? Talán a Microsoft jogászait túlságosan leköti az Activision Blizzard közel 70 milliárd dolláros felvásárlása, ezért nem vették észre? Mindenesetre a War Gods Zeus of Child, amelyet egy Dolaka Ltd nevű cég fejlesztett – honlapot nem találtunk -, a plágium legszebb formája: a stúdió még csak meg sem próbálta elrejteni, hogy gyakorlatilag lemásolta Kratos karaktermodelljét.

Úgy tűnik, hogy a játék teljes értékű kiadás, PEGI-besorolással, meg minden – bár a minősítő testület hivatalos weboldalán nem találtunk erre utalást.

Feltételezzük tehát, hogy valójában az Xbox Creators Collection része, amely a Microsoft áruházának azon alkalmazások számára fenntartott szekciója, amelyek nem feltétlenül igénylik a cég teljes jóváhagyását. Feltételezzük, hogy ezt mondjuk egy Dreams-hommage-hez lehetne hasonlítani – bár azt valódi pénzért árulják, és nem másképp van felcímkézve, mint az Xbox Store többi terméke. Furcsa.

Az Eurogamer.net néhány, erről a címről készült felvétele alapján azonban kétséges, hogy a Sony túlságosan felháborodna: igen, technikailag sérti a platformtulajdonos tulajdonát, de vajon tényleg kárt okoz-e? Elvégre a God of War: Ragnarok körülbelül három hónap múlva érkezik, és – ez persze nem biztos, de – van egy olyan érzésünk, hogy teljesen háttérbe fogja szorítani a War Gods Zeus of Childot.

Azonban ez egy szórakoztató emlékeztető arra, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie minden platformtulajdonosnak, amikor a boltjaik ellenőrzéséről van szó.

Mindazonáltal az Xbox-főnök Phil Spencer nemrég említette, hogy a Santa Monica Studio új God of War-címe a legjobban várt játéka – nos, úgy tűnik, most már van mivel elfoglalnia magát novemberig!

Forrás: EuroGamer, Xbox.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu