Call of Duty: egy pernek annyi, de eközben plagizált is az Activision Blizzard!

Az Activision Blizzard esetében már vicces, hogy mennyit tölt a bíróságon Bobby Kotick cége.

 

A Wilson Sonsini Goodrich & Rosati ügyvédi iroda írt arról, hogy az Egyesült Államok dél-kaliforniai kerületi bíróságánnyújtották be a keresetet még tavaly novemberben, de ennyi ideig tartott, mire a bíróság elutasította a Brooks Entertainment keresetét. A cég ugyanis azzal vádolta meg az Activision Blizzardot, hogy az alapító személyazonosságát, továbbá a játékaik IP-jét is ellopta a Call of Duty: Infinite Warfare-ben.

A Brooks Entertainment alapítója Shon Brooks, és szerinte az Activision Blizzard rá alapozva hozta létre a Call of Duty: Infinite Warfare-ben Sean Brooksot, és hozzátette, hogy szerinte a Call of Duty és a stúdió játékai, a Stock Picker és a Save One Bank között hasonlóságok vannak. Mindkét játékban állítólag „szkriptelt játékcsatajelenetek [vannak, amelyek] egy divatos, divatos bevásárlóközpont bevásárlóközpontjában játszódnak”, illetve mind a két karakter a Marsra megy.

2022 elején az Activision Blizzard ügyvédje szerint a vádak „mind tényszerűen, mind jogilag komolytalanok,” de július 12-én a bíróság előítélettel elutasította a keresetetet: „A felperes ügyvédje elmulasztotta a releváns tények ésszerű előzetes vizsgálatát. [A Call of Duty: Infinite Warfare] egy belső nézetes lövöldözős játék, nem pedig belső és külső nézetes, ahogyan azt állítják, és Sean Brooks nem vezet le egy forgatókönyvbe foglalt csatajelenetet egy divatos ruhakölteményeket árusító bevásárlóközpontban. A felperes ügyvédje könnyen ellenőrizhette volna ezeket a tényeket a tényszerűen alaptalan keresetlevél benyújtása előtt, ahogyan a bíróság is könnyen ellenőrizhette volna őket a játékkal való játék első másfél órájában.” Emiatt a felperesnek meg kell térítenie a kiadónak a perköltségeket. Szóval a Brooks Entertainment pofára esett…

De a Polygon eközben arról ír, hogy az Activision Blizzard levett a Call of Duty: Vanguardból és a Call of Duty: Warzone-ból egy kozmetikus skint, a Loyal Samoyedet, ugyanis a kiadó engedély és kompenzáció nélkül vette át azt egy koncepciós művésztől, Sail Lintől, aki emiatt jogosal plágiummal vádolta meg a kiadót. A művész az ArtStationön tett közzé több Monster Army koncepciót, amik különböző fegyveres katonákat, továbbá állatfejű rendőröket ábrázolnak.

A művész úgy véli, hogy az egyik alkotása, a Samoye Medical lett alapul véve a Loyal Samoyed skinhez, ahol a karakter nagyjából ugyanazzal a felszereléssel rendelkezik mint Lin munkásságán, és a fej is egy szamojédé. Az ArtStationön a közleményében ezt nyilatkozta: „Annak ellenére, hogy én is COD-játékos vagyok, nagyon csalódott vagyok, hogy egy olyan nagy cég, mint az Activision ilyen módon plagizálta a munkámat.”

Az Activision Blizzard azóta eltávolította a Loyal Samoyed skinre való utalásokat a honlapjáról és a közösségi médiából, továbbá megerősítette a Polygonnak, hogy kivette a plagizált tartalmat: „A legnagyobb tisztelettel viseltetünk a kreativitás és a tartalomkészítés iránt. Szeretjük a Loyal Samoyedet, de sajnálatos módon hibáztunk a folyamat során, és eltávolítottuk ezt a képi ábrázolást a játékból. Elnézést kérünk a hibáért.”

Talán valamit fizetni kéne Linnek, nem? Van miből.

Forrás: Gamesindustry, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu