Daredevil: Born Again – végre tényleg az MCU-kánon részévé válik a Netflix sorozat?!

MOZI HÍREK – Miután a Daredevil reboot sorozatot kap a Disney+-on, sokan kíváncsiak arra, hogy a Born Again kapcsolódik-e az eredeti Netflix-sorozathoz. Íme minden, amit erről tudni lehet.

 

 

2018-ban sokak döbbenetére törölte a Charlie Cox főszereplésével futó Daredevil sorozatát. Ameddig futott a széria, úgy tűnhetett, a rajongók által kedvelt képregényhős végre részese lesz a Marvel mozis univerzumának is – mígnem a rajongók és Cox megdöbbenésére el nem törölték a sorozatot. A Daredevil 3. évada azzal ért véget, hogy Matt Murdock rábeszélte Wilson Fisket, hogy menjen börtönbe a felesége, Vanessa helyett. A Newsweek szerint sok rajongó úgy érezte, hogy a sorozat az X-Menhez való kapcsolódással ért véget – egy másik franchise, amelyről régóta pletykálják, hogy előbb-utóbb az MCU részévé válhat.

Három év szünet után Cox újra eljátszotta Matt Murdock szerepét a Pókember: Nincs hazaút című filmben.

A rajongók nem győztek hangot adni lelkesedésüknek egy lehetséges MCU reboot vagy közelgő film miatt, különösen miután olyan sokáig petícióztak azért, hogy Cox hivatalosan is csatlakozzon a franchise-hoz. Most pedig a Disney+ nemrégiben tett bejelentése a Daredevil rebootjával kapcsolatban, melynek címe Daredevil: Born Again, a Netflix sorozat (egyfajta) folytatásaként sok reményt és izgalmat kínál a karakter számára. A kérdés persze az, hogy vajon a Daredevil: Born Again milyen mértékben és formában kapcsolódik az eredeti Netflix-sorozathoz?

 

 

 

 

A Netflix MCU-kánonnak számít?

 

A Netflixen futó három évad alatt a Daredevil feltárta a bűnszövetkezetek nyugtalanító alvilágát a Hell’s Kitchenben. Matt Murdock ahelyett, hogy egy portálból kilépő idegenekkel vagy Asgardból érkező istenekkel harcolt volna, a New Yorkot az árnyékból irányító bűnbanda urai ellen küzdött. Matt nappal talán ügyvéd, de éjszaka az igazságérzete meglehetősen erőszakos.

A Netflix-sorozat sötétebb és keményebb volt a legutóbbi MCU-filmekhez képest, amelyek ehhez képest olyanok voltak, mint egy kirándulás Disneylandbe.

Más Netflix-sorozatok is hasonlóan mutatták be a The Defenders többi tagját, mint például a Jessica Jones és a Luke Cage. Minden egyes Netflix-sorozatban történtek utalások az MCU nagyobb léptékére, a Karen Page irodájában megjelenő, a Bosszúállókból a New York-i csatáról beszámoló újságcímektől a Jessica Jones hősökről szóló poénjaiig. Az MCU-kánon kérdését illetően azonban a sorozatok feltűnően nem kerültek be az MCU-idővonal útmutatójába, amikor idén év elején átkerültek a Netflixről a Disney+-ra.

 

A Daredevil: Born Again kapcsolódik a Netflix Daredeviljéhez?

 

A Daredevil: Born Again állítólag Frank Miller azonos című képregényének történetéből merít majd ihletet, amely részletesen bemutatja Matt bukását és az azt követő kísérleteit, hogy újjáépítse magát, mind személyesen, mind hősként. A Disney+ sorozatáról a várható 2024 tavaszi megjelenési dátumon kívül nem sokat tudni, de a Netflix Daredevil 3. évadával közvetlen, bár finom kapcsolat van. A The Defenders után játszódik, amelyben Mattről azt hitték, hogy meghalt, a Daredevil 3. évada egy olyan karaktert mutatott a nézőknek, aki lassan próbálja újraépíteni magát.

Ezen a ponton a Daredevil: Born Again a Netflix sorozatának soft rebootjaként működhetne.

Végső soron a Disney+ sorozatának címe egyfajta játék arra, hogy a karakter egy új franchise-ba születik bele. Ugyanakkor érdemes eszünkbe idézni, hogy akadnak más, a Netflix-féle Marvel-szériákból a Disney+-on átvett karakterek is, ami erősíti a két franchise kapcsolatát.

 

 

MOZI HÍREK - Charlie Cox és Vincent D'Onofrio visszatérnek Daredevil és Kingpin szerepébe az MCU közelgő Disney+ sorozatában, az Echóban.

 

 

Wilson Fisk már visszatért

 

A Disney+ Sólyomszem című sorozatában Vincent D’Onofrio újra eljátszotta Wilson Fisk, vagyis Kingpin szerepét, látszólag kiszabadulva a börtönből. Ronin, Sólyomszem bosszúálló alteregójának korábbi munkaadójaként Kingpin kulcsfontosságú szerepet játszott a sorozatban. Ijesztő jelenléte a Sólyomszemben azonban messze túlmutatott Kate Bishopon és Clint Bartonon. Wilson Fisk „fogadott lányának” figurája Maya Lopez volt, aki végül Echo szerepét veszi át. Azóta megerősítették, hogy D’Onofrio Wilson Fiskje is visszatér a Daredevilben: Born Again című filmben.

A legcélszerűbb talán abból kiindulni, hogy az új széria kánonnak tekinti a régit, legalábbis önmaga vonatkozásában; ugyanakkor amolyan soft reboot-módon kész megváltoztatni a múlt eseményeit, amennyiben a történet új fordulatai megkívánják.

Forrás: Wired, Newsweek

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu