Harminc év után mondott le az Elite-széria legendás fejlesztője!

David Braben az Elite: Dangerous mellett a Planet Coaster, illetve más népszerű sagákért felelős Frontier Developments vezérigazgatója volt.

 

 

Közel harminc év és olyan sikerek után, mint az Elite: Dangerous, a Planet Coaster és a Jurassic World Evolution, David Braben úgy döntött, hogy 28 év elteltével jobb, ha félreáll, és lemond a Frontier Developments vezérigazgatói posztjáról, amely jelentős részben neki köszönheti, hogy világhírű fejlesztőstúdió lett belőle.

Braben más szerepkörben folytatja a Frontiernél.

A Games Industry értesülései szerint Braben nem teljesen távozik a cégtől, hanem más szerepet vállal, így Jonny Wats, a stúdió kreatív igazgatója veszi át a feladatokat. „A Frontier nagyon fontos számomra, és örülök, hogy átadhatom a vezérigazgatói feladataimat a kivételesen tehetséges Jonny Wattsnak, aki kiváló munkát fog végezni” – nyilatkozta Braben.

„Watts a kreatív vezetés és a jövőkép tökéletes kombinációjával rendelkezik ahhoz, hogy kihasználja az üzletág kiváló lendületét” – folytatta Braben. „Alig várom az új szerepemet a Frontier-nél, mivel ez a változás lehetővé teszi számomra, hogy a hosszú távú stratégiai lehetőségeinkre összpontosítsak.”

Braben, az 1984-es Elite űrszimulátor társalkotója továbbra is a kormánykeréken fogja tartani a kezét: A Frontier szerint „megtartja a Frontier stratégiai irányvonalának vezetését és vízióját, miközben fenntartja és kiépíti a kulcsfontosságú kapcsolatokat a játékiparban és a szélesebb digitális szórakoztatóiparban.”

Ez még így is nagy változás az Egyesült Királyság egyik legfontosabb és legrégebb óta működő játékstúdiójánál.

Braben 1994-ben alapította a Frontier Developmentset, egy évvel a Frontier: Elite 2 megjelenése után, és azóta is a vezető pozícióban maradt. 2015-ben a GDC-n megkapta a Pioneer Awardot az Elite-sorozaton végzett munkájáért, és ugyanebben az évben megkapta a BAFTA Fellowshipet, „a film, a televízió vagy a játékok terén nyújtott kiemelkedő és kivételes hozzájárulása elismeréseként.”

Ha megnézed a Frontiers Developments által az évek során fejlesztett játékok listáját, láthatod, hogy elég nagy stúdióról van szó, különösen a PC-s világban, de augusztus 30-án egy új konzolos címet is kiadnak, az F1 Manager 2022-t, amelyben egy hivatalos Forma-1-es csapat irányítását veheted át.

Forrás: Games Industry, PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu