Botrány: az Activision (megint) „kölcsönvett” volna egy skint a Call of Duty-hoz?!

A Warzone új Doomsayer skinje gyanúsan hasonlít a Midnight Society Robert Bowlingjának „egyedi” Deadrop maszkjára, de az Activision hallgat a dologgal kapcsolatban.

 

 

Alig néhány héttel azután, hogy elismerte a Call of Duty: Warzone Floof Fury skinjének plagizálása miatti „baklövést”, az Activisiont azzal vádolják, hogy ismét megtette, ezúttal egy olyan skinrel, amely feltűnően hasonlít a Midnight Society készülő Deadrop című lövöldözős játék „Variant”-jára.

A Variantok a Deadrop világában azok a játékosok, akik megvásárolták a játék korai hozzáférési belépők első körét.

A bónuszok között szerepelnek a „VisorCortex ID-k”, amelyek alapvetően NFT-k, amelyek egyedi visor skineket biztosítanak a tulajdonosoknak. Gondoljatok a Daft Punkra, csak kicsit harciasabb kivitelben.

„A VisorCortex a Midnight Society-n belül az identitásodként működik, és a közösségen belül és kívül is az ellenőrzött avatarodként használható” – magyarázta a stúdió márciusban, még mielőtt a Midnight Society játékának rendes címe lett volna. „A variánsok eladhatják az Access Pass-jukat a hozzá csatolt VisorCortex azonosítóval együtt, hogy lemondjanak a Midnight Society-n belüli hasznosságukról, vagy elcserélhetik a VisorCortex azonosítókat más Access Pass-tulajdonosokkal anélkül, hogy elveszítenék a Variant-előnyöket.”

Ezen a héten az Activision bemutatta a Call of Duty: Warzone és a Vanguard új Doomsayer skinjét. A skin középpontjában egy világító, halványkék holografikus koponya áll egy laza, szürke csuklya alatt, amelyről az emberek hamar észrevették, hogy erősen hasonlít a Deadrop vizor skinjére.

Nem is akármilyen visor skinre, hanem egészen konkrétan Robert Bowling-éra, aki a Midnight Society előtt a Call of Duty-stúdió Infinity Ward közösségi kapcsolatokért felelős menedzsere és kreatív stratégája volt.

Bowling a Twitteren látszólag elismerte a hasonlóságot, és azt írta – minden nyilvánvaló utalás nélkül, bár egyértelműen az Activisionnak címezve -, hogy „Legalább nevezted volna el rólam”. Az pedig kétségtelen, hogy a dizájnok nagyon hasonlítanak egymásra.

Persze érdemes hozzátenni, hogy a koponyamaszk-dizájn igencsak általános, úgy a popkultúrában, mint kifejezetten a Call of Duty világában – elég csak Ghost maszkjára gondolni a Modern Warfare-szériában, vagy Spectre-re a Black Opsokból.

Mégis, nehéz figyelmen kívül hagyni a hasonlóságot: a világító kék árnyalat, a csuklya és a Doomsayer skin koponyájának tetején lévő sötét folt gyakorlatilag teljesen Bowling dizájnját idézi. A júliusi Floof Fury-ügy – amelyet az Activision még mindig nem ismert el plágiumnak, sőt, még bocsánatot sem kért érte – pedig igencsak valószínűtlenné teszi, hogy mindez csupán valami furcsa, véletlen egybeesés.

Forrás: Twitter, Dexerto.es

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu