A Nintendo PlayStation- és Xbox-kompatibilis controlleren dolgozott volna?!

Reggie Fils-Aime szerint ez a projekt már nyugdíjba vonulása előtt is tervben volt a Nintendónál.

 

 

Reggie Fils-Aime, a Nintendo of America korábbi elnöke az Inverse-nek adott interjújában elmondta, hogy a cég részt vett egy játékipar-szerte zajló kezdeményezésben, amelynek célja egy platform-agnosztikus kontroller létrehozása volt. A vállalat az Xbox Adaptive Controllerét használta „ugródeszkának”.

Fils-Aime így magyarázza: „Képzeljünk el egy adaptív kontrollert, amellyel a legújabb Xbox, PlayStation vagy Nintendo platformon játszhatunk. Ezen dolgoztunk három évvel ezelőtt”. Ő 2019-ben vonult vissza, és nem biztos benne, hogy a projekt még mindig folyamatban van a cégnél, de reméli, hogy még mindig.

Majd így folytatja: „De emellett remélem, hogy a kontroller – és az a képesség, hogy ez a kontroller az összes különböző rendszerrel összekapcsolható legyen – a lehető leggyorsabban létrejön és eljut a fogyasztókhoz”.

A hozzáférhetőséggel kapcsolatban úgy véli, hogy a játékipar számára a legjobb megoldás az, amelyik minden dedikált platformon és PC-n is működőképes, ugyanakkor a játékosok speciális fizikai képességeihez és igényeihez is igazítható.

Bár nem világos, hogy ez a platform-agnosztikus vezérlő a Nintendo részéről valaha is napvilágot lát-e, a vállalat már elkezdett néhány kisebb lépést tenni az integráltabb jövő felé, például végre kompatibilissé tette a Switch Joy-Conjait a Steammel.

Forrás: Inverse

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu