Nagyon jó hír érkezett a Sárkányok háza sorozatról, miközben showrunner a sárkányairól is kulisszatitkokat árult el

MOZI HÍREK – Az HBO nagysikerű saját gyártású sorozata, a Sárkányok háza hivatalosan is megkapta a 2. évados megrendelést. Mindeközben Miguel Sapochnik társ-showrunner és a szereplők a Targaryen-ház híres teremtményeiről beszéltek.

 

 

A Sárkányok háza, a Trónok harca régóta várt előzménysorozata múlt vasárnap mutatkozott be rekordot döntő sikerrel. A George R. R. Martin Tűz és vér című regénye alapján készült sorozat a Targaryen-házról szól, amely hatalmának csúcsán van.

Az HBO Max hivatalos közleménye szerint a Trónok harca előzménysorozata „minden idők legjobb nézettségét hozta az HBO és az HBO MAX történetében”, az Egyesült Államokban 10 millióan nézték, míg szerte a világban is megdöntötte a helyi országok rekordjait. Így tehát nem is meglepő, hogy az egyébként kevésbé sikeres sorozatait és filmjeit (köztük A besúgót is) egymás után kiszóró HBO Max most enné a hatalmas sikert arató szériánál berendelte a második évadot.

 

Mindeközben az Entertainment Weeklynek adott exkluzív interjúban a szereplők és a stáb arról beszélt, hogy a sorozat egyik legfontosabb eleme, a sárkányok milyen átgondoltsággal és gondossággal készült.

A pilotban két Targaryen-sárkánnyal találkozhatunk. Ott van Syrax, az arany sárkány, amelyen Rhaenyra hercegnő (Emma D’Arcy, Milly Alcock) lovagol, és Caraxes, a vörös sárkány, amelyen Daemon (Matt Smith) lovagol. Egy másik Targaryen, akinek sárkánya van, Rhaenys hercegnő (Eve Best), a királynő, aki sosem volt, aki Meleys, a Vörös Királynő hátán lovagol. Miguel Sapochnik társ-sorozatvezető szerint a sorozat tervezői 900, ha nem 1000 koncepciórajzot néztek át csak a sárkányok esetében, hogy valami hasonlót, de mégis különbözőt alkossanak, mint ami Emilia Clarke Daeneryséhez tartozik.

 

„Azzal az ötlettel álltam elő, hogy háromféle sárkány létezik. Vannak a sárkányok, amelyek dinoszauruszszerűek; nagy híd van az orrukon. Vannak a kutyás sárkányok, amelyek általában domborúak; olyanok, mintha farkasok lennének. És vannak a lószerű sárkányok, amelyek valahol a kettő között vannak. Tehát van egy farkaskoponyám, egy lókoponyám és egy T-Rex koponyám, és rájuk terveztem ugyanazt a sárkányt, hogy lássam, hogyan változtatja meg a koponya a sárkány vonásait” – mondta Sapochnik.

 

A legnagyobb sárkány, akivel a nézők találkozhatnak majd, Vhagar lesz, akit egykor Visenya Targaryen birtokolt, I. Aegon Targaryen húga, aki Westeros meghódítása során átlovagolt a nőstényállattal a régi Valyria területéről. Laena Velaryon (Savannah Steyn), Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) és Rhaenys legidősebb lánya lovagol Vhagaron abban az időszakban, amikor A sárkány háza játszódik.

„Az egyik legérdekesebb dolog számomra az volt, hogy megpróbáltam kitalálni a sárkányok méreteit és a sárkányantropológiát. Arra jutottunk, hogy a sárkányok sosem állnak le a növekedéssel. Egy bizonyos ponton a fénykorukban már teljesen kifejlett, hihetetlen vadállatok, aztán elkezdenek lényegében rákosodni. Darabjaik letörnek, elkezdenek hámlani, és olyan nagyra nőnek, hogy leszálláskor eltörik a lábuk, és ez az, ami megöli őket. Ami megöli őket, az a saját súlyuk.”

 

„Emlékszem, hogy a próbán leültünk, és beszélgettünk arról, hogyan lépne kapcsolatba az ember egy sárkánnyal” – meséli Carey az EW-nek. „Volt ez az egész mélyreható dolog arról, hogy egy olyan világban éljünk, ahol sárkányok vannak… Ez olyasmi, amire még színészként sem gondoltam. De különösen az eredeti sorozatból kiindulva, egészen másképp látod ezeket a karaktereket a sárkányokkal interakcióban. Ez egy nagyon érdekes beszélgetési téma volt. Tényleg legalább egy órát beszélgettünk csoportosan” – mondta Emily Carey, a fiatal Alicent Hightower színésznője.

 

 

Így neveld a sárkányodat!

 

Sapochnik szerint egy másik dolog, amit le kellett ülniük és ki kellett találniuk, az volt, hogy „hogyan kell kiképezni egy sárkányt”. A film minden bizonnyal segített azzal, hogy viszonyítási pontként szolgált, de a sárkányok kiképzése mindenféle dolog lett. Westerosban például bevett szokás, hogy egy sárkánytojást helyeznek egy újszülött Targaryen bölcsőjébe, hogy együtt nőjenek fel, és kötődjenek egymáshoz.

 

„Mint például, hogy implantátumokat adnak nekik, amikor kicsik, amik aztán később a gyeplő kampóivá válnak? Szóval, kis tüskéket kapnak, hogy kitalálják, amikor először adják a lovasuknak. A lovasaik is gyerekek, akik nem tudják, hogyan kell bánni a sárkánnyal. Aztán ahogy megnőnek, már nincs szükségük a gyeplőre, és a gyeplő feleslegessé válik, stb. stb. stb. Ez a kocka város. Én ezt jobban élveztem” – mondta Sapochnik.

A fiatalabb szereplők közül néhányan, mint például Alcock, aki a fiatal Rhaenyra Targaryent alakította, körülbelül öt napot töltöttek a Sárkányvár forgatásán, ahol a sárkánykezelőket játszó színészekkel forgattak, akik a Targaryeneket tanították, hogyan kell kötődni ezekhez a lényekhez. A sárkányokkal való kommunikációhoz a High Valyrian nevű nyelvet használták.

„Egy nagy árokban vagyunk, és van egy jelenet, ahol megsimogatom a sárkányomat, de az csak egy nagy kék kivágás volt, és mögötte egy nagy kék vászon. Úgy nézett ki, mintha egy nagyon s—-y zenei fesztiválon lennénk, mert volt egy kis emelt terület, amiről leugrottam. Meg kellett simogatnom [a sárkányt]. Aztán Miguel azt kérdezte: „Érzed a szagát?”. Én ezt a hungarocell szagot éreztem, de kaptam egy kis ösztönzést, [mintha] a kutyád vagy a macskád szagát éreznéd. Ez egy nagyon emberi dolog, hogy kapcsolatot alakítsunk ki” – mesélte Alcock.

A sárkányok háza hétfő óta elérhető az HBO Max kínálatában, kritikánkat itt olvashatjátok.

Forrás: HBO Max sajtóközlemény, MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu