Phil Spencer: a mobilos, PC-s terjeszkedéshez kell az Activision Blizzard

Az Xbox-vezér a Bobby Kotick vezette kiadót bekebelezve iOS-en és Androidon is komoly terjeszkedésnek indulhat (ugyanis a kiadóhoz tartozik a mobilos cégek között éllovasnak nevezhető King is; őket például a Candy Crush kapcsán ismerhetjük).

 

A Bloomberg arról kérdezte Phil Spencert, hogy hogyan is állt össze a 68,7 milliárd dolláros (ez már 27480 milliárd forintnak megfelelő összeg!) ajánlat az Activision Blizzardért, amire Spencer elmondta, hogy a Microsoft növelni szeretné a konzolokon túl a kreatív kapacitását, így a mobilos és PC-s bővítés lenne a céljuk, ha a regulátorok engedélyezik a felvásárlást (egy példa már volt erre: az SNK-t lényegében bekebelező Szaúd-Arábia már rábólintott a vételre):

„Amikor azon gondolkodtunk, hogy mire vagyunk képesek ma, és hová kell eljutnunk, arra jutottunk, hogy a világ legnagyobb játékplatformja a mobiltelefon. Másfél milliárd ember játszik mobilon, és azt hiszem, sajnálatos módon a Microsoftnak ez nem egy olyan hely, ahol natív platformunk van. A konzolos és a PC-s játékiparban nincs olyan kreatív képességünk, amely a mobiljátékok sikerét elhozta volna. A videojátékok terén az a helyzet, hogy ha valaki túl régóta van a pályán, akkor ismeri a legtöbb alkotót, így ismeri azokat a csapatokat, amelyek jól illeszkednek abba, amit mi szeretnénk csinálni, ám a megbeszéléseket (legalábbis belsőleg) az Activision Blizzarddal a mobilos, majd a Blizzarddal a PC-s képességeik miatt kezdtük el. Ez volt az a két dolog, ami igazán felkeltette az érdeklődésünket,” mondta Spencer.

Az április-júniusi negyedév során az Activision Blizzard 361 millió aktív játékossal rendelkezett, és a King 240 milliót tett ki, a Blizzard 27-et, az Activision pedig 94 milliót hozott össze, úgyhogy itt is érzékelhető, hogy a mobilos piac elég komoly táborral bír. Spencer hozzátette, hogy szerinte a konzolok velünk lesznek-e még tíz év múlva is: „A fejemben a konzolos játékot a televízión történő játékkal teszem egyenlővé, de az emberek egyre több képernyőn játszanak, és úgy gondolom, ha mi mint platform, nem fogadjuk el ezt a stratégiánk részeként, akkor ellene megyünk annak, amit a vásárlóink kérnek.”

Érthető a logikája.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu