Logitech G Gaming: íme az első fotók a legújabb kézikonzolról!

TECH HÍREK – A Logitech G Gaming kézikonzol egy kicsit ismerősnek tűnik, nem is tudom, honnan…

 

 

Néhány héttel ezelőtt a Logitech G bejelentette, hogy a Tencenttel együttműködve egy játékstreaming kézi számítógépen dolgozik, melynek a fantáziadús Logitech G Gaming Handheld nevet sikerült adniuk. A kiszivárgott képeknek köszönhetően most már tudjuk, hogyan fog kinézni az eszköz és annak felhasználói felülete.

A három képet, amelyek Evan Blass Twitter-fiókjára kerültek, a Logitech G gyorsan DMCA-oltatta. A vállalat gyors reagálása alapján sejthető, hogy a képek valódiak.

Ez az aranyos fehér kézi készülék kisebbnek és ergonomikusabbnak tűnik, mint a Steam Deck – egy kicsit a WiiU gamepadjára emlékeztet. Nehéz megítélni, hogy a teljesítmény szempontjából mekkora a jelentősége, hogy kisebb a Steam Decknél.

Az egyik kiszivárgott képernyőfotó a felhasználói felületet (vagy legalábbis annak egy még készülőben lévő változatát) tartalmazza, a Google Play Store-ból elérhető néhány alkalmazás ikonjaival, mint például a Steam Remote Play, az Nvidia GeForce Now, a Google Chrome, a Youtube és az Xbox (valamiért kétszer is). A cég már elmondta, hogy az eszköz több felhőalapú játékszolgáltatást is támogatni fog. Most már legalább van elképzelésünk arról, hogy melyiket.

 

 

 

 

A Logitech G még nem árulta el, hogy milyen operációs rendszert fog futtatni a G Gaming, de az egyik képen elég feltűnően látszik a Google Play Store, így azt mondhatjuk, hogy valószínűleg egy Androidos készülékről van szó.

Egy androidos játék-kéziszámítógép kicsit eltér a közelmúltban látott Steam Deck riválisoktól, amelyek a Linux vagy a Windows valamelyik változatát futtatják.

Az androidos telefonok és táblagépek már most is elég tisztességes játékstreaming eszközök, így érdekes lesz látni, hogy az embereket sikerül-e megnyerni vele. Amint megtudjuk a CPU és GPU specifikációit, meg tudjuk majd mondani, hogy a Logitech kézi készüléke egy tisztességes emulációs eszköz lesz-e, vagy csak a játékok streamelésére korlátozódik. Az, hogy milyen kijelzővel rendelkezik, mennyi ideig bírja az akkumulátor, és az árazás továbbra is nagy kérdés marad.

A Logitech G Gaming Handheld még idén megjelenik.

Forrás: 9to5google, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu