Európában is megveti a lábát a NetEase: felvásárolták a Quantic Dreamet!

David Cage stúdiója most már a kínai techgigászok egyike alá tartozik.

 

Miközben a Tencent már eljutott Európába (az 1C Entertainment felvásárlásáról írtunk is), a NetEase viszont eddig váratott magára. És egy viszonylag patinás név jutott a birtokukba, ugyanis a Detroit: Become Human, a Beyond: Two Souls, a Heavy Rain, esetleg a Fahrenheit (a tengerentúl Indigo Prophecy) kapcsán sokan ismerik a Quantic Dreamet, ami ugyanúgy folytatja eddigi munkáját: minden platformra fejleszt és kiad, és külsős címeket támogat és kiad, de ezzel egyidőben a NetEase játékfejlesztési kapacitásait is ki fogja használni.

A NetEase vezérigazgatója és igazgatója, William Ding a sajtóközleményben így nyilatkozott: „Izgatottan várjuk, hogy a Quantic Dreammel a növekedés egy izgalmas új szakaszába lépjünk. Ezt közös jövőképünk, kölcsönös bizalmunk és tiszteletünk köti össze. A NetEase továbbra is teljesíteni fogja ígéretét, hogy támogatja a Quantic Dreamet a teljes potenciáljának kiaknázásában. A stúdió vad kreativitását és kivételes narratív fókuszát a NetEase hatalmas eszközeivel, erőforrásaival és kivitelezési képességeivel ötvözve úgy gondoljuk, hogy végtelen lehetőségek rejlenek, amik újradefiniálhatják a játékosok számára világszerte nyújtott interaktív szórakozási élményt.”

David Cage, a Quantic Dream alapítója, vezérigazgatója, írója és rendezője hozzátette: „A mai nap fontos mérföldkő a stúdiónk számára, miután negyed évszázada teljesen függetlenek vagyunk. A NetEase Games nagyra értékeli kreatív szabadságunkat, valamint egyedülállóan sokszínű csapatunk lendületét és szenvedélyét. Mostantól képesek leszünk felgyorsítani azt a közös víziónkat, hogy olyan mérföldkőnek számító címeket hozzunk létre, amik érzelmi szinten érintik meg az embereket. Rendkívül differenciált játékokkal készülünk, és őszintén hiszem, hogy a Quantic Dream legjobbja még csak most jön. Különösen büszke vagyok arra, hogy a munkavállalóink, akiknek az elmúlt években jelentős tőkerészesedést ajánlottunk fel, teljes mértékben profitálni fognak ebből az akvizícióból. Ez is bizonyítja, hogy továbbra is elkötelezettek vagyunk mindazok jutalmazása iránt, akik a Quantic Dreamet azzá a sikeres stúdióvá tették, ami ma.”

Guillaume de Fondaumiere, a Quantic Dream társ-vezérigazgatója és kiadói vezetője pedig ezt írta: „A NetEase Games három évvel ezelőtt fektetett be először a Quantic Dreambe. Ez idő alatt lehetőségünk volt szorosan együtt dolgozni, és első kézből láthattuk, hogy mennyire hasonlóan gondolkodunk és kiegészítjük egymást. A NetEase Games felvásárlása természetes fejleménye ennek a folyamatnak, és egyedülálló lehetőséget teremt a stúdió növekedésének fellendítésére azáltal, hogy a gyártó és kiadói csapatainknak minden szükséges eszközt megad a kiemelkedő teljesítményhez.”

De ne is kerteljünk: a kínai terjeszkedés újabb mérföldkőhöz ért. A stúdió közben dolgozik a Star Wars: Eclipse-en, de ki tudja, hogy ki lehet a következő. Ma még amúgy szó lesz a Tencentről is.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu