Christian Bale gótikus krimiben nyomoz, nem akárkinek az oldalán!

MOZI HÍREK – Christian Bale detektívje Edgar Allan Poe partnere lesz a The Pale Blue Eye című filmben.

 

 

Most először láthatjuk az Oscar-díjas Christian Bale-t a Netflix készülő gótikus krimijében, a The Pale Blue Eye-ban. A Netflix jóvoltából közzétett képen Bale hosszú, borzas szakállal, rövid cilinderben látható, amint egy hátborzongató erdőben halad, és ez minden bizonnyal az egyik legklasszikusabb gótikus kép, amit egy ideje láttunk.

A Louis Bayard 2006-os, azonos című regényéből adaptált The Pale Blue Eye várhatóan ugyanazt a cselekményt követi majd, mint a forrásregény, és 1830-ba repíti a nézőket.

A West Point Akadémián egy fiatal kadét holttestét találják meg egy kötélen lógva, ami nyilvánvalóan öngyilkosság volt. Másnap reggel azonban valami szörnyűség történik. Valaki betör a szobába, ahol a holttestet lefektették, és kioperálja a szívét. Az akadémia tanácstalanul és kétségbeesetten próbálja elkerülni a negatív hírverést, ezért egy korábbi New York-i rendőrnyomozó, most már helyi civil, Augustus „Gus” Landor (Christian Bale alakításában) segítségét kéri.

 

 

 

 

Az immár nyughatatlan özvegyember Landor beleegyezik abba, hogy nyugdíjba vonulva elvállalja az ügyet.

Az igazi csavar akkor következik be, amikor Landor társul az akadémia egyik fiatal kadétjával, aki történetesen a valóságban élő legendás író és költő, Edgar Allan Poe, akit a Harry Potter és A vezércsel sztárja, Harry Melling alakít. (Elég hihetetlen elképzelni Dudley Dursley-t az amerikai írólegenda szerepében, de ismerjük a mondást, „miből lesz a cserebogár…”)

A The Pale Blue Eye 2022. december 23-án kap egy korlátozott mozipremiert, majd 2023. január 6-tól a Netflixen lesz látható.

Forrás: Netflix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu