Kiderült a Return to Monkey Island gépigénye – meg fogtok lepődni!

A Return to Monkey Islandben visszatér a klasszikus point and click kaland, és a PC-s specifikációkból kiderül, hogy – napjainkban szokatlan módon – a játékosoknak nem lesz szükségük vaskos rendszerre.

 

 

A Return to Monkey Islandet néhány hónappal ezelőtt jelentette be maga a legendás első két rész készítője, Ron Gilbert személyesen. Habár való igaz, hogy a műfaj játékaihoz általában nincs szükség atomerőműre, manapság már a kalandjátékokkal is előfordul, hogy komolyabb masinát igényelnek. Azonban a Return to Monkey Island futtatásához a Steam szerint egy Intel i3-as processzor, 8 GB RAM és mindössze 4 GB tárhely szükséges, így a legtöbb játékosnak valószínűleg nem lesznek problémái vele. Ami talán a legérdekesebb, hogy lehet, még dedikált grafikus kártyára sincs szükség.

Ez a PCGamesN jelentése szerint van így, és úgy tűnik, hogy van is értelme. Tekintve, hogy a játék vagy egy Radeon HD 7750-et, vagy egy GeForce GT 640-et kér, amelyek 1 GB, illetve 2 GB VRAM-mal rendelkeznek, nem mintha a játékosoknak rohamozniuk kellene, hogy valami Nvidia RTX 3090 Ti-t vegyenek, ami könnyen 1500 dollár körüli összegbe (kb. 600 000 Ft) kerülhet valakinek.

Manapság szinte vágyálomnak tűnik az efféle baráti gépigény, de nem a Return to Monkey Island esete az első alkalom, hogy ilyesmi történik.

Nemrég jelentették be, hogy a No Man’s Skyhoz már nem lesz szükség dedikált GPU-ra. Ez ebben az esetben kicsit meglepőbb, tekintve a játék méretét, de érdekes látni, hogy a modern korban, amikor a legmodernebb technológiát kell kihasználni, lehetséges, hogy olyan játékok jönnek, amelyek miatt nem kell bankot rabolnunk, hogy játszhassunk velük.

Ami magát a Return to Monkey Islandet illeti, az új részt a már említett Gilbert írja, aki az első két Monkey Island részen is dolgozott. Ő egyfajta prominens figura a játékiparban, különösen azért, mert a LucasArtsnak dolgozott számos címen, köztük a Maniac Mansionon. Valójában az említett játék révén ő volt a SCUMM néven ismert játékfejlesztői eszközkészlet társalkotója. A Script Creation Utility for Maniac Mansion rövidítése, ez a motor fontos szoftver volt néhány olyan játék fejlesztésében, amelyek miatt a LucasArts és maga Gilbert is olyan népszerű volt annak idején.

Forrás: PCGamesN, Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu