Alien 5: új információ a Neill Blomkamp filmről – vajon lehet még ebből valami?

MOZI HÍREK – Neill Blomkamp Alien 5-je sosem tudott igazán beindulni, de most a producer egy új frissítés gyakorlatilag megölt minden reményt.

 

Miután a Predator-franchise a Préda megjelenésével nagyon is újjáéledt a Disney-nél, most óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy mire számíthatunk az Alien-franchise visszatérésével kapcsolatba a következő években. Bár a franchise néhány rajongója úgy gondolhatja, hogy ez azt jelenti, hogy van esély arra, hogy végre elkészüljön Neill Blomkamp Alien 5 filmje, amelyben Sigourney Weaver újra eljátssza Ellen Ripley szerepét, úgy tűnik, hogy a legutóbbi friss információt nem túl biztató.

Amikor az Alien-franchise a Fox-tól a Disney-hez került, a rajongók nem tudták eldönteni, hogy ez mit fog jelenteni a franchise és a többi, az érettebb közönségnek szánt film számára. Miután hónapokig a Xenomorphok Miki egér füleket viseltek, és arról beszéltek, hogy a gonosz bestiák vérengzése lanyhulni fog, a Préda megjelenése úgy tűnik, hogy eloszlatta a félelmeket, hogy a Fox sötétebb franchise-ai „Disney-filmekké” válnak, és ez azt jelenti, hogy egy új Alien-filmre talán megint érdemes lesz várni.

Ennek ellenére Walter Hill producer nemrég a The Hollywood Reporterrel beszélgetve friss híreket közölt arról, hogy Blomkamp Alien 5-e valaha is elkészülhet, és ezek nem voltak túl jó hírek. A következőket mondta:

„Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem!”

„Sigourney-vel próbálkoztunk pár évvel ezelőtt. De ez még akkor volt, amikor az Aliens még a Foxnál volt. A Disney-nél, akik most az Aliens-t irányítják, nem érdekeltek abban, hogy ezt az utat járják. Volt egy ötletem egy jó történethez a Ripley karakterrel és Sigourney-vel. De remélem, hogy Velencében is láthatom őt.”

A Disney számos népszerű franchise-t szerzett a Fox fúziójával, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyikre új részeket fejlesztenek. Bár még mindig beszélnek arról, hogy Ridley Scott befejezi Alien előzménytrilógiáját, és Fede Alvarez új önálló filmje is érkezik, úgy tűnik, hogy az FX Alien című tévésorozata vette át a stafétabotot, amelynek története három évtizeddel azelőtt játszódik majd a Földön, hogy Ripley a Nostromo fedélzetén felveszi a harcot az fenyegető űrlénnyel.

Az FX főnöke, John Landgraf szerint a sorozat lesz az első a franchise-ban – az Alien vs. Predator filmeket figyelmen kívül hagyva -, amely a Földre viszi a Xenomorphok harcát, és 2092 körül játszódik majd. Korábban a THR-nek elárulta:

„Az Alien még Ripley előtt játszódik. Ez az első történet az ‘Alien’ franchise-ban, ami a Földön játszódik. A mi bolygónkon játszódik, közel a század végéhez, amiben most vagyunk – 70 év múlva. Csak annyit mondhatok, hogy Ripley nem lesz benne, és más régi karakterek sem – kivéve magát az idegent”.

Az eredeti rendező, Ridley Scott is részese a sorozatnak, hiszen már korán beszállt, mint producer, ami azt jelenti, hogy bár a harmadik előzményfilmet már nem ő fogja elkészíteni, a franchise legújabb darabjába mégis lesz némi beleszólása. A sorozat forgatása várhatóan még idén elkezdődik, és valamikor 2023-ban kerül majd adásba. Arról egyelőre nincs hír, hogy Alvarez filmje mikor debütálhat.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu