CD Projekt RED: új The Witcher-trilógia, a Cyberpunk mellett is kitartanak

Összefoglaló a The Witcher és a Cyberpunk franchise jövőjéről.

 

Adam Kiciński, A CD Projekt vezérigazgatója a cég üzleti jelentése során azt mondta, hogy új történet veszi kezdetét a The Witcherben, de nem csak egy játékkal terveznek. Az első ilyen sága három játékból áll, és a második sem egy részből áll majd. Ennek a fejlesztést megelőző, pre-produkciós fázisánál tartanak, és az Unreal Engine 5-öt használják. Ez úgy hangzik, hogy akár három részből is állhat a következő The Witcher-történet. Ha a lengyelek alapból így terveznek, jó ötlet lehet a Mass Effect stílusát követve összekötni az eseményeket. A The Witcher 3-ba be lehetett importálni a 2. rész elmentését, ami módosította, hogy kik vannak életben, és kivel miylen kapcsolatunk volt…

A The Witcher új része (elvileg nem The Witcher 4 lesz, mert 2017-ben Marcin Iwinski a cégtől azt mondta, hogy trilógiának tervezték, így emiatt nem lehet a számában a négyes) a Vajákok Lynx (Hiúz) iskolájára fog koncentrálni, ha a lengyel stúdió által közzétett teaserben látott medálnak hihetünk. De eközben ne feledkezzünk meg a The Witcher 3: Wild Hunt Complete Editionről sem. Ennek PlayStation 5-ös, Xbox Serieses és újra kiadásra készülő PC-s verziójával kapcsolatban Kiciński azt mondta, hogy az idei negyedik negyedévben jön, tehát október és december között érkezik, holott ez 2021-ben jött volna ki, de többször is halasztva lett. Áprilisban a stúdió a Switch portért felelős Saber Interactive-tól visszavette a fejlesztést, miután fejlesztői pokol történt (és ebben az oroszuk az ukránok ellen indított háborúja is szerepet játszott). A Netflix-sorozat által is inspirált DLC-kkel rendelkező kiadás ingyenesen elérhető lesz, aki már rendelkezik a játékkal PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n (frissítés; de önállóan is megvásárolható lesz).

De beszéljünk a Cyberpunk 2077-ről is. Ennek bejelentették a kiegészítőjét, a Phantom Liberty-t. Csakhogy ez lesz a játék egyetlen kiegészítője! Ezt a CD Projekt RED a Polygonnak meg is erősítette, úgyhogy a The Witcher 3 két kiegészítőjéhez képest ez visszaesés lehet, de ki tudja, hogy mennyi tartalom lesz ebben a „kém thrillerben” (komolyan ezzel a kifejezéssel éltek!). Az Új Amerikai Kormány kötelékébe állt V története már nem lesz PlayStation 4-en és Xbox One-on: PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, Google Stadián és PC-n keressük jövőre.

Eközben Michał Nowakowski, a CD Projekt üzleti kapcsolatokért felelős alelnöke azt mondta, hogy az újgenerációs konzolok erejét figyelembe véve fejlesztik a Phantom Liberty-t, de utána is elkötelezettek maradnak a franchise iránt. Új történetek, élmények, tartalmak, és nem csak játékformátumban. (2018 óta a CD Projekt RED a Cyberpunk Edgerunners animesorozaton dolgozik; a Studio Trigger munkája 13-án debütál.) Szóval lesznek más dolgok is az IP-ben. A Cyberpunk 2077 több mint 18 millió eladást hozott össze 2020 decembere és 2022 áprilisa között, és a februári újgenerációs megjelenés a lengyel cég szerint kielégítő volt, főleg a konzolos verzió számára…

Forrás: PCGamer, VGC, VGC, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu