[ND] A Zelda: Breath of the Wild 2 hivatalos címe miatt nem vetítették a Directet Angliában?!

Az általunk Zelda: Breath of the Wild 2-ként megismert játék frissen leleplezett címe akár a közelmúlt eseményeire való utalásnak is tekinthető.

 

 

Furcsa, de lehet, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 kapcsolódik az utóbbi napok egyik legszomorúbb híréhez. A szeptember 8-án elhunyt II. Erzsébet királynő gyászának tiszteletben tartása miatt a Nintendo úgy döntött, hogy kihagyja a Nintendo Direct esemény közvetítését az országban. A felhasználók a tartalmat később egy videóban tekinthetik meg, amelyet közvetlenül a hivatalos brit YouTube-csatornán tesznek közzé.

Igaz, hogy nem a Nintendo az egyetlen cég, amely a királynő halála miatt kénytelen volt változtatni a programján, de elképzelhető, hogy a japán fejlesztőnek több oka is van arra, hogy ne közvetítse a Directet.

Elvégre itt derült ki, hogy a Zelda: Breath of the Wild 2 néven ismert játék hivatalos címe Zelda: Tears of the Kingdom.

Elképzelhető, hogy a „királyság könnyeinek” emlegetését az angol közösség jelen pillanatban talán nem találta volna annyira ízlésesnek. Habár ez pusztán véletlen egybeesés, nem ez lenne az első eset, hogy a játékostársadalom kritizál egy olyan lépést, amelyet pusztán a figyelmetlenség vagy a véletlenek szerencsétlen összjátéka okozott, nem pedig a rosszindulat.

Akárhogy is legyen, most már hivatalos neve is van Link következő kalandjának. Az új Zelda 2023. május 12-én jelenik meg Nintendo Switchre, de érdemes megjegyezni, hogy a Directen olyan hírekkel is szolgáltak nekünk, mint egy új Fire Emblem bejelentése, a Pikmin 4 rövid bemutatója és a Bayonetta 3 egy eddig még meg nem jelent gameplay-je, többek között.

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu