[ND] Jön a Pikmin 4, méghozzá Nintendo Switch-re – íme az előzetes! [VIDEO]

A régóta várt Pikmin 4 végre Nintendo Switch-re is érkezik, és valamikor 2023-ban jelenik majd meg.

 

 

A Pikmin 4-et a legutóbbi Nintendo Direct Stream során jelentették be, egy rövid trailerrel. Bár a kis ízelítő tényleg nem árul el sokat, a sorozat alkotója, Shigeru Miyamoto elmondta, hogy a rajongók „új perspektívából” tapasztalhatják meg a játékot. A trailer érdekes módon már egy új perspektívát kínál a Pikminekről – először mutatja meg őket földközelből.

„A Nintendo Switch egyszerűbbé tette a játék irányítását, ami azt jelenti, hogy a Pikmin játékmenet lényegére koncentrálhatunk” – mondta Miyamoto.

„Ezt japánul Dandorinak hívjuk, vagyis a Pikminek stratégiai tervezésének, bevetésének és irányításának.”

 

 

 

 

Ez egyelőre nem túl sok információ, de a tény, hogy egyáltalán megjelenik a Pikmin 4, okot ad az ünneplésre a rajongók körében.

A Pikmin 4 2023-as megjelenési ablaka azt jelenti, hogy egy teljes évtized telt el a fővonalbeli megjelenések között – ezt csak a 2017-es Hey! Pikmin című Nintendo 3DS-re megjelent cím és a Pokémon Go készítőjének, a Nianticnak a 2021-es Pikmin Bloom mobiljátékának megjelenése szakította meg.

A bejelentést tehát régóta vártuk, hiszen a Pikmin 4 közel egy évtizede a fejlesztés poklában rekedt. A franchise előző, fővonalas belépője, a Pikmin 3 még 2013 júliusában jelent meg Wii U-ra, mielőtt végül újra kijött volna Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu