Aggodalomra adhat okot a Criterion elhalasztott Need For Speedje?

Egy bennfentes szerint a mostanában nem valami patinásan hangzó (és jobb sorsra érdemes) Need For Speed következő részével kapcsolatban érdemes a legrosszabbra felkészülni.

 

Tom Henderson, aki például a Battlefield 2042 kapcsán igazán megbízhatónak bizonyult az Electronic Arts körül, a minap egy kérdést kapott a Criterion Need For Speedje kapcsán. Erről a játékról pletyka szintjén már hallottuk, hogy egyszerre rendelkezik fotorealizmussal és az animére utaló stílusjegyekkel. Az Electronic Arts még mindig nem nagyon akar beszélni róla (és a nyár során nem is tette meg például az E3-helyettesítő EA Play Live során, mert Andrew Wilson cége még ezt is lefújta, hogy a játékokról külön-külön, többet is mondhasson…).

Henderson a Twitteren azt írta, hogy ő eléggé aggódik az új Need For Speeddel kapcsolatban (elvileg ennek idén, legkésőbb március végén meg kellene jelennie), de hamarosan többet elárulhat az új WRC-játékról. Bár logikai bukfencnek hangzik, meg tudjuk magyarázni: az októberben megjelenő WRC Generations lesz az utolsó játék, ami a rali-világbajnokság licenszére épül és a Kylotonn fejleszt (továbbá a Nacon ad ki), ugyanis 2020-ban a Codemasters megszerezte a licenc használati jogát… 2023-tól. Őket meg ugye felvásárolta az Electronic Arts, tehát hozzájuk megy a WRC-licensz…

Júniusban Matt Webster, a Criterion vezetője az Electronic Arts blogján ezt írta: „Mivel a Criterionnál a jövőbe tekintünk és teljes mértékben a következő Need for Speed játék fejlesztésére koncentrálunk, ez lesz az utolsó frissítés a Need for Speed: Heat számára. Ennek megjelenése óta (miközben a játékosok továbbra is Palm City aszfaltját szaggatják), meghallgatjuk, hogy mit szerettek ebben az élményben, és hogy szerintetek mi lehetne még jobb. Ezekkel a felismerésekkel fantasztikus alapot kaptunk ahhoz, hogy az eddigi legkifejezőbb, legközösségibb, legakciódúsabb játékot hozzuk létre a Need for Speed rajongók számára és azon túl is.”

Ekkor Henderson azt mondta, hogy júliusban jön a bemutatója, novemberben a megjelenés. Előbbi még mindig nem történt meg, és ha aggódik a játék iránt, lehet, hogy 2023-ban fog csak megjelenni… de ezek után ha esetleg törlik a projektet, az sem lenne hatalmas sokk!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu