Megszegte az óvadékra vonatkozó feltételeket a Grand Theft Auto VI hackere!

Sőt, a londoni rendőrség megerősítette, hogy a 17 éves illető korábban a Microsoft feltörésében is közreműködött.

 

Matthew Keys, egy újságíró megerősítette, hogy az Egyesült Királyságban található Oxfordshire-ben letartóztott 17 éves személy, aki a Rockstar és a Uber mögötti kibertámadás elkövetője volt, ugyanaz, aki idén a Microsoft és az Nvidia megtámadója volt (és ezért le is lett tartóztatva). A tinédzser egy Lapsus$ nevű csoport tagja, és úgy látja, hogy nemsokára további személyek csuklóján csattanhat a bilincs. Ez arra utalhat, hogy az A.K.-ként megnevezett tinédzsernek voltak segítői is, így nem egyedül törte fel a Magyarországról kivonult Uber mellett a Take-Two stúdiócsoportjának hálózatát…

Az FBI-tól, az Egyesült Államok szövetségi nyomozói irodájától is vártunk egy hasonló közleményt (ugyanis ők is keresték, hogy ki volt a Grand Theft Auto VI mögötti hatalmas szivárogtatás elkövetője), ám tőlük nem érkezett semmi. Valószínűleg ők akkor fognak jelentkezni, amikor további letartóztatások történnek (és nem kizárt, hogy erről napokon belül hallani fogunk). A londoni rendőrség szerint A.K. volt az Uber mögötti támadás kiötlője, és a hatóságok azért tudták azonosítani az elkövetőt, mert a Microsoft, az Okta és az Nvidia feltörése során is hasonló módon történtek az események. „A tinédzser ellen két alkalommal emeltek vádat óvadék megszegése és két alkalommal számítógépekkel való visszaélés miatt,” írja a közleményük.

Valami azonban még nem tiszta. Ugye A.K. hozzá tudott férni a Grand Theft Auto VI forráskódjához, és párezer sort ebből közzé is tett. Vajon el tudta-e adni ezt, vagy nem volt erre elég ideje? Miután az online kiléte azonosítva lett, el kellett tüntetnie a nyomokat, de mivel az óvadékra vonatkozó feltételeket többször is megsértette, nem kizárt, hogy már túl késő, ugyanis nagy eséllyel a hatóságok a rácsok mögé fogják A.K.-t hajítani.

Lehet, hogy alapból ezzel kellett volna kezdeni, mert a Microsoft és az Nvidia nem volt kis hal…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu