Előrendelhető a OneXPlayer legújabb Steam Deck-rivális készüléke

Az AMD 6800U-val egy egészen korrekt hordozható PC-t kaphatunk, igaz, árazása nem éppen egy szinten van azzal, amit a Valve kínál a Steam Deck három variánsával (ezek között az eltérés kizárólag a beépített tárhely típusában és méretében merül fel).

 

A Nintendo Switch 2017-es megjelenése óta a handheld PC-k is elkezdtek gyarapodni, és a Valve Steam Deckje az egyik legismertebb példa rájuk. Ám vannak alternatívák is, miközben Gabe Newellék az újabb modelleken dolgoznak (a megfogalmazásuk nemrég ezt megerősítette). Erre példa lehet a OneXPlayer, ami jó ideje készít hordozható PC-ket Inteles és AMD-s megoldásokkal egyaránt. A legújabb AMD-s termékük, a 7″-os (17.78 cm-es) kijelzőjű OneXPlayer Mini Pro már előrendelhető, és az egy híján 600 grammos handheld PC árából ha leteszünk az asztalra 50 dollárt (ez lassan már 21 ezer forintnak felel meg, mert jobban teljesít!), 23%-os kedvezményt kapunk a masina árából. Ez fontos, mert a gépek nem olcsóak.

A processzor egy AMD Ryzen 6800U, a grafikus chip pedig egy AMD Radeon 680M LPDDR5 RAM-mal. 1920×1200 felbontású HD 323 PPI panelű kijelzővel rendelkezik a készülék, aminek alapmodellje 1199 dollár (előrendelve 919 dollár), szóval minimum 380 ezer forintot kell perkálni érte (és ehhez jön a finom 27% ÁFA, a vámköltség és a jobban teljesít, és máris fél millió feletti összeget kell fizetni), igaz, ebben a masinába 16 giga RAM és 512 GB-os tárhely van. A drágább modellek: 16 GB/1 TB (1299 dollár/előrendelve 1019), 16 GB/2 TB (1450/1170 dollár), 32 GB/2 TB (1549/1269 dollár). Szóval már a belépő szintű masina sem gyenge. A hardver eléggé hasonlít az AOKZOE AI-éhoz, igaz, ennek előrendelése korábban már elindult.

Ez a megoldás azoknak jó, akiknek nincsen helyük egy asztali PC-hez vagy egy laptophoz, de mégis komolyabb PC-s játékokat szeretnének. Cserébe rengeteget kell fizetniük, ám a bónusz dokk és a tároló zsák is jó extra lehet az előrendelésért cserébe. A két és fél óra játékidőt ígérő készüléket október 15-étől kezdik kiszállítani.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu