Ana de Armas nem érezte, hogy „kizsákmányolták” volna a Szöszi forgatása során

MOZI HÍREK – Ana de Armas teljesen belemerült Marilyn Monroe szerepébe a Szösziben, és ehhez kemény jeleneteket kellett forgatnia.

 

 

Bár Ana de Armas könnyen úgy érezhette volna, hogy kihasználják a fajsúlyosabb jeleneteket, amelyeket a Netflix Marilyn Monroe-életrajzi filmjéhez, a Szöszihez kellett forgatnia, a színésznő nemrég elmagyarázta, hogy ez egyáltalán nem így volt. Amikor néhány, talán nehezen emészthető jelenet forgatásáról volt szó, a fiatal színésznő azt mondta, hogy az, hogy ő maga irányította, mit csinál és mit nem csinál a kamera előtt, azt jelentette, hogy bár néhány néző számára kellemetlen lehet a látvány, ő úgy érezte, hogy mindig biztonságos környezetben van, és egyáltalán nem érezte magát kényelmetlenül a forgatás során.

A Szöszi egy fiktív elemekkel tarkított Marilyn Monroe-életrajz, amely különösen az 1950-es években zajló felemelkedésétől egészen 1962-ben bekövetkezett haláláig ível.

Míg maga a film vegyes kritikákat kapott, és egyes internetes csoportok kritizálták a szereposztás megválasztása miatt, egyöntetű dicséret övezte Ana de Armas alakítását a problémás hollywoodi ikon szerepében. A színésznő már kommentálta a filmre a szexuális tartalom miatt alkalmazott meglepő NC-17-es besorolást, de azt is világossá tette, hogy semmi olyan nincs a filmben, ami miatt boldogtalan lett volna, és a jelenetek forgatását teljesen biztonságosnak érezte, és a forgatás előtt rengeteg megbeszélést folytattak. Ana de Armas az EW-nek nyilatkozott:

„Nehezebb az embereknek megnézni [azokat a jeleneteket], mint nekem megcsinálni őket, mert megértettem, hogy mit csinálok, és nagyon védettnek és biztonságban éreztem magam. Nem éreztem, hogy kizsákmányolnak, mert én irányítottam. Én hoztam meg ezt a döntést. Tudtam, hogy mit csinálok a filmben. Bíztam a rendezőmben.”

„Úgy éreztem, hogy biztonságos környezetben vagyok.”

„Több száz beszélgetést folytattunk ezekről a jelenetekről. Mindenki mély tiszteletet érzett a film iránt, amit csináltunk. És ebben az értelemben nem féltem. Egyáltalán nem éreztem magam kényelmetlenül, még akkor sem, ha ezek nagyon nehéz jelenetek voltak.”

Bár a sztár de Armas talán nem érti, hogy a Szöszi miért érdemelte ki ugyanazt a besorolást, mint olyan filmek, amelyek szerinte sokkal szemléletesebb szexuális tartalommal bírnak, úgy tűnik, sok korai néző egyetért a minősítő bizottsággal abban, hogy a film a legsúlyosabb besorolást kapta. Azonban Ana de Armas is tisztában van azzal, hogy a meztelen jeleneteket a film kontextusából kiragadva fogják összeállítani az interneten, ám tudja, hogy nem tehet semmit, hogy ezt megakadályozza. Korábban így nyilatkozott:

„Már a gondolat is felzaklató. Nem tudom irányítani; nem igazán lehet irányítani, hogy mit csinálnak, és hogyan ragadják ki a dolgokat a kontextusból.”

„Nem hiszem, hogy meggondolkodtam volna; csak rossz szájízzel gondolok arra, hogy milyen lesz ezeknek a klipeknek a jövője. Olyan dolgokat tettem ebben a filmben, amiket soha, de soha nem tettem volna meg senki másnak. Megtettem érte, és megtettem [a Szöszi rendezője, Andrew Dominik] miatt is.”

A Szöszi szeptember 28-án jelenik meg a Netflixen, és a rengeteg sajtóvisszhang után kétségkívül hamarosan a streaminglista élére kerül.

Forrás: EW

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu