Emancipation: Will Smith új filmjét mégis bemutathatják a közeljövőben?!

MOZI HÍREK – A hamarosan megjelenő Apple TV+ film, az Emancipation első vetítése Will Smith főszereplésével zajlott, aki jelen volt az eseményen.

 

 

Az Emancipation című filmet az Apple TV+ számára fejlesztették, bár voltak olyan hírek, hogy a megjelenést elhalasztották azután, ahogy Will Smith az Oscar-gálán viselkedett. Az Emancipation forgatása nem sokkal a gála előtt fejeződött be, ahol Smith egy Jada Pinkett Smith-re tett sértő vicc miatt pofon vágta Chris Rockot, ami után a Richard király színészét egy évtizedre kitiltották az akadémiai rendezvényekről.

Azóta olyan pletykák terjedtek el, hogy az Apple mégiscsak továbblép az Emancipation kiadásával, most, hogy a Smith körüli viták nagy része lecsillapodott.

Ha a film még idén megjelenik, akkor a jövő évi díjátadó szezonban már versenyzőként indulhatna. Érdemes megjegyezni, hogy Smith-t potenciálisan akkor is jelölhetik Oscar-díjra, ha nem szívesen látják a ceremónián, hogy személyesen vegye át a díjat. Talán a nézők reakciói az első vetítésen, amelyet a NAACP rendezett a Kongresszusi Fekete Caucus Alapítvány 51. éves törvényhozási konferenciáján, befolyásolni fogják a film végleges bemutatási terveit.

A THR szerint Smith a vetítés után részt vett egy beszélgetésen Antoine Fuqua rendezővel és Mary Elliottal, a Smithsonian National Museum of African American History and Culture amerikai rabszolgasággal foglalkozó kurátorával; Angela Rye volt a házigazda. Íme, amit a színész a filmről mondott.

„A karrierem során sok olyan filmet utasítottam vissza, amely a rabszolgaság idején játszódott.”

„Soha nem akartam ilyeneket mutatni. Aztán jött ez a film. És ez a film nem a rabszolgaságról szól. Ez a film a szabadságról szól. Ez a film a rugalmasságról szól. Ez a film a hitről szól. Ez a film egy ember szívéről szól – amit az első vírusként terjedő képnek is nevezhetnénk. A[z első] fényképezőgépek épp akkoriban készültek, és a megkorbácsolt Péter képe bejárta az egész világot.

„Ez volt a rabszolgaság elleni kiáltvány, és ez egy olyan történet volt, amely felrobbant és kivirágzott a szívemben, és amelyet úgy akartam átadni nektek, ahogyan csak Antoine Fuqua tudta.”

Az Emancipation-t Antoine Fuqua rendezi, a forgatókönyvet William N. Collage írta. Smith Jon Mone-nal a Westbrook Studioson keresztül, Joey McFarlanddal a McFarland Entertainmenten keresztül és Todd Blackkel az Escape Artistson keresztül producerkedett. Fuqua Chris Brigham, James Lassiter, Heather Washington, Cliff Roberts, Glen Basner és Scott Greenberg társaságában készítette a filmet.

Az igaz eseményeken alapuló filmben Smith egy Peter nevű rabszolgát alakít, aki családját keresve megszökik az ültetvényéről.

Üldözői elől menekülve Peter csatlakozik az uniós hadsereghez. Egy híres fénykép, amelyen Peter csupasz hátát egy borzalmas korbácsolás hegei borítják, bemutatja, milyen szörnyűségeket kellett elviselniük a rabszolgáknak Amerikában.

Az Emancipationnek még nincs kitűzött premierdátuma az Apple TV+-on.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu