Dead Island 2 – Megjelenési dátum, játékmenet, történet és minden, amit eddig tudunk

ELŐZETES – A Dead Island 2 visszatért a halálból, és sok minden változott azóta, hogy utoljára láttuk.

 

A Dead Island 2 a 2022-es Gamescom Opening Night Live-on támadt fel. Évekig tartó találgatások, késések, internetes suttogások és elég jelentős Dead Island 2 kiszivárogtatások után a fejlesztő Dambuster Studios végre megadta a játéknak azt az újbóli bemutatót, amit mindig is megérdemelt.

Ahogy azt eddig is tudhattuk, egy disztópikus homokozós vízióra számíthatunk Los Angelesről, amelyet a zombis rosszfiúk hivatalban lévő hordái miatt találóan HELL-A-nak neveztek el. A szerencse úgy hozza, hogy csak te és néhány kiválasztott immunisak vagytok az élőhalott apokalipszisre, és nincs más választásotok, mint megmenteni a napot és az emberiséget. A Dead Island 2-ben mindezt és még sok mást is megteheted majd, egyjátékos és akár háromjátékos kooperatív módban – olvasd el, mit tudunk eddig a Dead Island 2-ről.

 

 

A Dead Island 2 megjelenési dátuma

 

A Dead Island 2 megjelenési dátuma 2023. február 3., ami azt jelenti, hogy az akció-RPG horror-kaland közel 11 és fél évvel az elődje után érkezik. Az első Dead Island 2011. szeptember 7-én jelent meg az Egyesült Államokban, majd két nappal később a Európában is.

 

Dead Island 2 platformok

 

Dead Island 2 PC – az asztali Dead Island-rajongók körében az egyik legkeresettebb kifejezés az augusztus 18-i Dead Island 2 kiszivárgást követően nagy lendületet vett, amikor egy Amazon-listán részletesen bemutatták a platformokat, azóta törölt történet részleteket és új screenshotokat. Természetesen nem a PC az egyetlen megerősített Dead Island 2 platform, a játék PS5-re, PS4-re, Xbox Series X-re és Xbox One-ra is megjelenik.

 

Dead Island 2 trailerek

 

Az alább látható, mára már ikonikussá vált 2014-es E3-as zombi-átalakulási mozgóképen kívül elég sokáig elég csend volt a Dead Island 2 trailerfrontján. A Gamescom 2022-en azonban a Deep Silver és a Dambuster Studios egy új leleplező trailerrel és néhány vadonatúj, aktuális in-game felvétellel kedveskedett nekünk.

Vessünk egy pillantást a fejlesztési útra. Először is, itt van a Dead Island E3 2014-es bejelentő trailere, hogy felfrissítsük a memóriánkat.

 

Ezután következik az új Dead Island 2 leleplező trailer, amelyet a 2022-es Gamescom Opening Night Live során mutattak be.

 

 

Végül pedig itt a Dead Island 2 gameplay trailere, amelyből megtudhatod, hogy mire számíthatsz a játéktól, amikor 2023-ban megjelenik, mint az egyik legjobban várt közelgő Xbox Series X játék és közelgő PS5 játék.

 

 

Dead Island 2 harc

 

A Deep Silver a Dead Island 2 harcát úgy harangozza be, mint ami „a lehető legintenzívebb, zsigeri és véres első személyű élményt” építi fel. Ezzel együtt rengeteg fegyverre számíthatunk a Dead Island 2 hat játszható karakterében – akik mindegyike egyedi személyiséggel és párbeszédekkel büszkélkedhet. Még jobb, hogy minden karakter képességei teljesen testre szabhatóak, egy új képességrendszerrel, amelyet úgy terveztek, hogy a helyszínen újra-speceljük a karaktereket, hogy kipróbálhassuk az új építményeket. Ráadásul a Deep Silver ígérete szerint a Dead Island 2 „a játékok legfejlettebb feldarabolási rendszerével” rendelkezik, így gyanítjuk, hogy ez a játék nem a gyengébb gyomrúaknak való.

 

Dead Island 2 kooperatív játékmód

 

A Dead Island 2 co-op jól hangzik, és bár a zombis slash ’em up teljes egyjátékos módban is élvezhető, két társunkkal háromfős csapatokban összebarátkozni remek mókának tűnik. A Deep Silver szerint „az újrajátszhatóság garantált”, ahogy a csapatok felfedezik a Dead Island 2 „izgalmas” pépes történetét, és beszélgetnek a változatos karakterekkel a „csavaros” univerzumban. Egyelőre nem világos, hogy a Dead Island 2-ben milyen lesz a kooperatív játékmód – hogy a kezdetektől fogva elérhető lesz-e, vagy a Dying Light 2-höz hasonlóan a sztorimódba integrálva, még nem tudni.

 

 

A Dead Island 2 fejlesztése

 

A Dead Island 2 finoman szólva is hosszú fejlesztési utat járt be eddig a pontig. Az eredetileg a Yager Development vezetésével a munkálatok állítólag már 2012-ben elkezdődtek a folytatáson, mielőtt a projektet hivatalosan bejelentették volna a 2014-es E3-on. A következő évben a Sumo Digital vette át a fejlesztést, mielőtt a Dead Island 2 elsődleges gondozása három évvel ezelőtt, 2019-ben a jelenlegi fejlesztőkre, a Dambuster Studiosra szállt volna.

Tekintettel arra, hogy a játék fejlesztése során mennyire kevés információ érkezett, nehéz megmondani, mennyit változott a játék a kezdetektől napjainkig. Most, hogy a Dead Island 2 megjelenési dátumát megerősítették, természetesen számíthatunk arra, hogy a megjelenésig még többet fogunk látni.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu