Ismét új Xbox-hardver Phil Spencer polcán!

Az Xbox-vezér megint meglépte azt, hogy a háttérben hagyott valamit, amit hivatalosan még nem jelentettek be.

 

Régebben az volt a helyzet, hogy Phil Spencer irodájában a polcon elhelyezett egy Xbox Series S-et, aminek végül ez lett az első hivatalos felbukkanása, de a Kojima Hideóval való együttműködést is úgy hintette el, hogy Ludens, a Kojima Productions logójának karaktere is ott volt a polcán, és csak ezután jött az Xbox-projekt bejelentése (a játék állítólag az Overdose nevet kapta). Szóval ez egyfajta tradíció tőle.

Most Spencer új fotót publikált a Twitteren, megünnepelvén a Fallout 25. évfordulóját, így feltette Vault Boy figuráját a polcra… de nézzünk csak rá közelebbről a legfelső polcra! Ott egy új Xbox-hardver néz vissza ránk. Az a kis fehér doboz gyanús ám, és nem vagyunk ezzel egyedül, ugyanis a Windows Centralnak író Tom Warren azonosította: szerinte ez a Keystone kódnéven futó streamelő doboz lesz, amiről régebben már írtunk (és ennek áttervezéséről is beszámoltunk már).

A poén az, hogy a Microsoft ez lereagálta! Az Xbox Twittere poénosan azt írta, hogy „Na mit is mondtunk a régi prototípusok polcra tételéről, főnök?” De idézzük fel, mit is mondott a Microsoft, amikor áttervezésre ítélte a Keystone-t: „Mint minden technikai utazás során, folyamatosan értékeljük erőfeszítéseinket, felülvizsgáljuk a tanulságokat, és biztosítjuk, hogy értéket teremtsünk ügyfeleink számára. Úgy döntöttünk, hogy a Keystone készülék jelenlegi iterációjától elfordulunk. A tanulságokat felhasználjuk, és erőfeszítéseinket egy új megközelítésre összpontosítjuk, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben világszerte több játékos számára biztosítsuk az Xbox Cloud Gaminget.” Úgyhogy az új verzió máshogy nézhet ki… és valamit hamarosan mutathat a Microsoft.

A Tweaktown pedig felfigyelt arra, hogy az Xbox Game Pass 2,9 milliárd dollárnyi pénzforgalmat generált 2021-ben. Hivatalos adat az, hogy az Xbox 16,28 milliárdot hozott össze tavaly, így megközelítőleg az évi forgalom 18%-át teheti ki az előfizetéses szolgáltatás, míg a játékok és szolgáltatások terén ez az arány majdnem 30%. És mindez csak a konzolos szektort veszi figyelembe.

A Tweaktowntól Derek Strickland úgy becsüli, hogy tavaly augusztus és idén március között az Xbox Game Pass előfizetői tábora 15-ről 18 millióra nőtt, de ez nem hivatalos. Azért ez nem rossz adat.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu