A Like a Dragon: Ishin! után egy újabb, a feudális Japánban játszódó spin-off érkezhet?!

Ha a Like a Dragon: Ishin! után egy újabb, csak Japánban játszódó spin-off remake-ben reménykedtél, a SEGA-nak rossz híre van számodra.

 

 

A Yakuza-rajongók világszerte nagy örömmel hallották, hogy a Ryu Ga Gotoku Studio visszahozza a Like a Dragon: Ishin! című spin-offot, ami soha nem hagyta el Japánt, egy remake formájában, amely világszerte megjelenik. Tekintettel arra, hogy ez utóbbi döntés a Ghost of Tsushima sikerének köszönhetően jutott eszükbe, sok felhasználó azt gondolta, hogy a fejlesztő ugyanezt teszi majd a Yakuza: Kenzan! esetében is, amely a sorozat másik nagyszerű, ám Japánt soha el nem hagyó címe.

„A hozzászólók közül sokan inkább az Ishin! remake-jét szerették volna, mint a Kenzanét” (Ryu Ga Gotoku Studio).

Sajnos azonban a SEGA megerősítette, hogy terveik között nem szerepel ez a lehetőség: „A rajongóktól kapott visszajelzések közül sokan inkább az Ishin, mint a Kenzan remake-jét szerették volna” – mondta Masayoshi Yokoyama, a stúdió igazgatója és executive producere, valamint Hiroyuki Sakamoto, a franchise vezető producere a One More Game-nek adott interjúban.

„Mi is úgy gondoltuk, hogy az Ishin népszerűbb, és ha a Kenzan remake-jét akartuk volna elkészíteni, akkor egy kicsit meg kellett volna változtatnunk a történetet, ami sok időt vett volna igénybe és sok erőforrást emésztett volna fel” – folytatják a vezetők. „Tényleg jó időre lenne szükségünk ahhoz, hogy megfontoljuk a Kenzan remake-jét”. Érdemes megjegyezni, hogy a Like a Dragon: Ishin!-hez hasonlóan a Kenzan! is a feudális Japánban játszódik.

Visszatérve a Tokyo Game Show 2022 során bejelentett játékra, legalább az biztos, hogy a nyugati közönség is játszhat majd a Like a Dragon: Ishin!-nel 2023 februárjában.

A készítők már kifejtették, hogy miért zárják ki az angol hangokkal ellátott változatot, bár ezt a részletet beárnyékolja a Ryu Ga Gotoku Studio által készülő élmény. Mindenesetre hangok ide vagy oda, úgy tűnik, a Like a Dragon: Ishin!-ben rengeteg felfedezni valónk lesz.

Forrás: One More Game

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu