Need For Speed Unbound: az önkifejezésről [VIDEO]

A Criterion Games játékából új videó érkezett, amiben a vezetés során érzékelhető hatások lettek kifejtve.

 

Az Electronic Arts új blogposztot közölt a Need For Speed új részéről. Eszerint a Need for Speed Unbound kielégíti a sebesség iránti igényünket egyedi, ránk szabott módon. Tény, hogy a hiperrealisztikus autókkal lélegzetelállítónak nevezett helyszínen vezethetünk, de nem csak a garázsban történik meg önmagunk felfedezése: a vászon kibővült, így kitesz minket azon elemeknek, amik elvileg a sebesség iránt igényünket (hah, szófordulat a franchise nevével…) kalanddá, művészetté és életstílussá teszil. Az autókon túl a ruházatunk és a verdánk által hátrahagyott keréknyomokig sok dolog is erre sugall.

„Olyan művészeti stílust akartunk átadni, ami a játékmenet szempontjából fontos, egyértelműen ünnepli a játékos cselekedeteit, fokozza az élményét, és jutalmazza őket útközben. A Need For Speed Unboundban erre a szintre akartuk emelni a játékosokat a vezetési vizuális effektjeinkkel. Ezeket mi Tageknek (címkéknek) nevezzük,” mondja Darren White, a Need for Speed Unbound művészeti igazgatója.

Az utcai művészekhez hasonlóan lehet felforgatni a városképet, amit „megcímkézhetünk”. Ezek a tagek életre kelnek, amikor bevetjük a boostot, amit drifteléssel, az ugrásokkal és a forgalom melletti épp elférek-féle elhaladással kapunk. Ezek az effektek drámaiak, testreszabhatóak, és kifestik a környező világot, beleértve az autónk íveit körbevevő illusztratív vonalakat. A tagekkel művészek leszünk, a város pedig a mi vásznunkká válik.

„A Need for Speed Unbound realisztikusnak tűnő világa és autói igazán segítik a vizuális élményt. A street artból és más médiumokból inspirálódva kreatívan felforgatjuk a karaktereket és a vizuális effekteket, és expresszionista illusztrációkká alakítjuk őket, és ezek téged és a tetteidet ábrázolják. Szó szerint graffitikből életre kelnek. Ez az önkifejezés hihetetlenül kreatív formája, és az utcai versenyzéshez hasonlóan a szabályok és korlátozások elleni féktelen szabadságot képviseli,” jellemezi White a játék művészeti stílusát.

Az utcai művészet mindig is fontos aspektusa volt az utcai kultúrának, ami régóta inspirálja a Need For Speedet. A Need For Speed Unbound a világ számos művészének, köztük Sentrocknak és JC Rivierának gyűjteményét vonultatja fel. Ezek a nagyra becsült művészek a játékot olyan műalkotásokkal festik meg saját stílusukban, amik nemcsak a játék hátterét gazdagítják, hanem össze is gyűjthetők és felragaszthatók az autódra wrapek formájában. A tagek mellett új wrap tartalmakhoz és teljes készletválasztékhoz férhetünk hozzá, és az alkatrészek eltávolítása is egyedivé teheti az autónkat. Felfedhetjük annak mechanikus „beleit” is.

„A Need for Speed Unbound karakterei az új divatkollaborációkkal szemérmetlenül kifejezőek. A karakterek önkifejezése túlmutat a viselt ruhákon; a további kozmetikai változtatásokkal és a testreszabható pózokkal igazán megmutathatod magad a kulcsfontosságú pillanatokban, például a futamgyőzelmekben, olyan karaktereket hozva létre, amelyek áradnak a hozzáállástól,” magyarázza White.

A Need For Speed Unbound december 2-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re (Steam, Epic Games Store, Origin).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu