Óriási siker lenne a FIFA 23?! Az EA ujjongva ünnepli a játékot

Az EA ünnepli a FIFA 23 korai sikerét, hiszen rekordszámú játékos játszotta végig a megjelenési időszak alatt.

 

 

A FIFA 23 meglehetősen jól teljesít a múlt hónap végi megjelenése óta, legalábbis az EA szerint. Az, hogy egy FIFA-játék a debütálásakor jól teljesít, persze nem éppen újdonság, de ezúttal néhány dolog fényében különösen figyelemre méltó, a legnagyobb az, hogy a FIFA 23 indítása rekordot döntött.

Az Electronic Arts a mai napon hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy az évente megjelenő futballszimulátor franchise legújabb részét első héten több mint 10,3 millió játékos próbálta ki.

Ez a sorozat történetének eddigi legnagyobb megjelenési időszaka, és az EA elmondta, hogy el van ragadtatva a FIFA 23 játékosainak reakciójától, amely „nem kevesebb, mint hihetetlen”.

A vállalat megragadta az alkalmat arra is, hogy megünnepelje mindazokat a funkciókat, amelyek hozzájárultak ehhez az új rekordhoz, felsorolva a 300 partnert, 19 00 játékost, 700 csapatot, 100 stadiont és 30 ligát, amelyekhez a rajongók hozzáférhetnek a játékban. Olyan dolgokat is megemlítettek, mint a játékban szereplő férfi és női (esetleg vegyes…) FIFA-világbajnokságok, valamint a különböző együttműködések, például a FIFA 23 Ted Lasso tartalma és a Marvel-művészek illusztrációit tartalmazó különleges FIFA Ultimate Team-elemek.

A már a játékban lévők mellett az EA a jövőben érkező tartalmakat is megszellőztetett. Nick Wlodyka, az EA Sports általános igazgatója szerint „izgalmas frissítéseket” terveznek a FIFA 23 női klubtartalmára vonatkozóan. Hogy ez pontosan mikor jelenik meg, az nem világos, de Wlodyka kijelentette, hogy az EA és a fejlesztők „még csak most kezdik” a játék támogatását.

A FIFA 23 korai sikere legalábbis részben annak is köszönhető, hogy az EA utolsó FIFA-játéka.

Miután a hírek szerint a FIFA túlzott díjat követelt az EA-től azért, hogy továbbra is használhassa a márkanevet, az EA hivatalosan is bejelentette, hogy a jövő évtől kezdve elhagyja azt, és EA Sports FC néven futballjátékait. Ez több szempontból is egy korszak vége, véget vetve egy közel 30 éve tartó együttműködésnek. A FIFA már régóta ismert név a sportalapú videójátékok rajongói számára, ezért sokan úgy gondolják, hogy az EA hibát követ el, ha elhagyja a FIFA márkát egy olyan játékért, amely mögött nem áll ennyi történelem.

A siker ellenére az EA legutóbbi FIFA-játéka sem mentes a gondoktól. Bár a kritikai fogadtatás összességében pozitív volt, a FIFA 23-at a megjelenéskor számos probléma miatt mégis elmarasztalták a kritikusok. Olyan dolgokra panaszkodtak, mint a PC-s verzió csalás elleni rendszere, a Nintendo Switch verzió továbbra is nélkülöz minden újdonságot a korábbi verziókhoz képest, valamint a mikrotranzakciók folyamatos elterjedtsége az Ultimate Team módban. Nem tudni, hogy ezekkel a panaszokkal foglalkoznak-e egyáltalán, ha az EA elhagyja a FIFA nevet, és új korszakba lép az EA Sports FC márkanévvel.

Forrás: EA

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu