Steam Deck: jöhetnek az egyedi boot-videók?! Gyanús jelek a Valve háza tájáról

TECH HÍREK – Hivatalosan még semmit nem jelentettek be, de egy Steam Deck-specialista adatbányász tudhatja az igazságot.

 

 

Pavel Djundik adatbányász és SteamDB készítője szilárd bizonyítékot talált arra, hogy a Valve a Steam Deck „indulófilmek”, a Steam Deck – amelyet nemrég mi is teszteltünk – bekapcsolásával kiváltott rövid videók bevezetését tervezi a Steam Points Shopba.

Bár hivatalosan még semmit sem jelentettek be, egy Steam Store JSON dokumentum arra utal, hogy a Valve már készíti a startup filmek, vagyis a boot videók oldalát.

A dokumentumban márkaszöveg látható, amely a startup movie-kat úgy írja le, mint egy olyan módot, amellyel „személyre szabhatod a Steam Deck indítási sorrendjét”. Egy lehetséges termékleírást is előzetesen bemutat („Használd a Steam-pontjaidat, hogy megkapd ezt a Steam Deck Startup Movie-t. Beállíthatod, hogy ez a film fusson, amikor a Steam Decked elindul.”) és egy utasítást („Kiválaszthatod a Startup Movie-t, ha a Steam Decked Settings → Customization menüpontjába mész.„).

A hónap elején a Valve kiadott egy béta-frissítést, amellyel a felhasználók egyszerűen hozzáadhatnak egyéni indítási animációkat az apró számítógépükhöz. A döntést – írta a Valve a frissítésről szóló bejegyzésében – a közösség által a bootvideók körüli rajongás inspirálta. Djundik szerint a videókra nem lenne szükség, ha a Deck egyszerűen gyorsabban tudna elindulni, de a bootvideó subreddit és a belőle kinőtt teljes értékű weboldal úgy tűnik, örül a lassú életnek.

Steam-pontokat úgy szerezhetsz, hogy, tudod, pénzt költesz a Steamen, minden egyes dollárért, amit a pénztárcádból kiveszel, 100 pontot kapsz.

Jelenleg a pontokat arra használhatod, hogy aranyos, bár rendkívül haszontalan apróságokat szerezz a Steam áruházi profilodhoz, például animált szegélyeket az avatarodhoz, chatmatricákat és profilháttereket. Az induló filmek hasonlóan apróságok, de valamivel keresettebbek, mint néhány más Points Shop-ajánlat, mint például ez a 28 000 pontot érő szezonális jelvény, amelyen WC-papír van. Üdvözlendő kiegészítői lesznek a Steam Points Shop jelen pillanatban kissé haszontalan kínálatának.

Forrás: Steam, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu